26.02.2021, 08:24

Спецоперація біля офісу ОПЗЖ: коментар СБУ та Нацполіції

Спецоперация у офиса ОПЗЖ

У Києві 25 лютого проведено спеціальну поліцейську операцію. В ході спецоперації "Сирена" вдалося затримати два автомобілі. Під офісом ОПЗЖ було затримано мікровтобус, який орендувала охоронна фірма "Шторм".

Увечері 25 лютого з'явилася інформація про те, що в офісі партії "Опозиційна платформа - За життя" проходять обшуки, повідомляє Час Пік.

Про інцидент повідомляє Telegram-канал Klymenko Time.

"Наші передплатники повідомляють про те, що на вулиці Шота Руставелі у Києві багато поліції і є спецназ. Якщо що - це офіс "ОПЗЖ", - сказано у публікації.

Крім того, про обшуки в офісі "ОПЗЖ" в ефірі пропагандистської російської програми "60 хвилин" заявив народний депутат від Партії "Опозиційної платформи - За життя" Ілля Ківа.

"Зараз я перебуваю в офісі "Опозиційна платформа - За життя". Внизу зараз працює Служба безпеки України, спецпідрозділ, який заарештовує людей просто в ці хвилини. Про це ще ніхто не знає. Внизу йде прийом, йде робота спецназу СБУ", - заявив Ківа.

Пізніше з'явився офіційний коментар від Служби безпеки України та Національної поліції.

СБУ не має відношення до проведення слідчих дій біля центрального офісу партії "Опозиційна платформа – За життя" у Києві. Про це прес-служба відомства заявила виданню "ГОРДОН".

Також в СБУ уточнили, що проведення невідкладних слідчих дій жодним чином не пов'язано з політичною діяльністю зазначеної партії. Як зазначили в СБУ, 25 лютого стався конфлікт поблизу будівельного майданчика по вулиці Казимира Малевича у Києві.

"Представники кількох громадських рухів та організацій проводили акцію протесту проти будівництва. До них під'їхав мікроавтобус, в якому знаходилися особи з травматичною та гладкоствольною зброєю, – вони здійснили серію пострілів у протестувальників. Кільком учасникам акції було нанесено пошкодження", - йдеться у повідомленні.

Згодом працівники поліції знайшли схожий автомобіль біля офісу партії ОПЗЖ. 

Спецоперация у офиса ОПЗЖ

Як повідомили у поліції, 25 лютого близько 16:00 в поліцію Києва надійшло повідомлення про стрілянину у Голосіївському районі по вулиці Ямській. На виклик негайно виїхали наряди патрульної поліції та слідчо-оперативна група територіального підрозділу.

За попередньою інформацією, група осіб приїхала на автомобілі до будівельного майданчика і почала стріляти в повітря, після чого з місця події зникли. Для затримання правопорушників у столиці запроваджено спеціальну поліцейську операцію.

Автобус з чоловіками, який орендувала охоронна фірма "Шторм", затримано в ході спецоперації з перехоплення під офісом ОПЗЖ.

"У ході проведення спеціальної поліцейської операції правоохоронці затримали два автомобілі, на яких втекли зловмисники з місця події. Одну із автівок поліцейські затримали на території  столиці, а іншу за межами Києва затримали наряди поліції Київської області. Із особами, які в них знаходилися проводяться процесуальні дії та встановлюється їх причетність до вчинення вищезазначених подій.

Зібрані відомості за цим фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Слідчим відділом Голосіївського управління поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років", - повідомили у поліції.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик