26.02.2021, 11:50

"Місто-бомжатник": Що змінилося у Лисичанську за 7 місяців з приходом ВЦА

Лисичанск

7 місяців у Лисичанську "біля керма" Олександр Заїка. Чи змінилося в місті що-небудь на краще? Схоже, надії лисичан тануть з кожним днем.

Голова обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай представив керівника військово-цивільної адміністрації (ВЦА) міста Лисичанськ Олександра Заїку 4 серпня 2020 року. Лисичани сподівалися, що з приходом ВЦА в місті почнуться зміни на краще, повідомляє Час Пік.

Олександр Заїка першочерговими завданнями на посаді керівника ВЦА назвав вирішення проблем з водопостачанням та водовідведенням, а також оновлення інфраструктури міста та ремонт доріг.

За словами Заїки, він прийшов у місто Лисичанськ з метою виправити колапс.

"Лисичанськ для мене дорогий. Я прийшов сюди працювати. Я не прийшов сюди заробляти якісь гроші. Всі ці схеми, все буде поламано...", - заявив Олександр Заїка.

Лисичанск

Однак, через 7 місяців після його призначення лисичани з гіркотою відзначають, що в місті практично нічого не змінилося на краще. Плачевна економічна ситуація і практично відсутність реальних кроків благоустрою міста.

У місті панує розруха - будівлі та пам'ятники старіють і руйнуються, на вулицях ростуть гори сміття, яке місяцями не вивозять комунальники.

У місті нічого не будується, а центральна площа міста, яка повинна бути "візитною карткою" Лисичанська, поступово перетворюється на звалище. Там, де повинен працювати фонтан, прикрашаючи площу та радуючи лисичан і гостей міста - ростуть гори сміття.

Лисичанск Лисичанск Лисичанск Лисичанск Лисичанск

Варто зазначити, що лисичани багато років скаржаться на проблеми з водопостачанням у місті. На жаль, ситуація далека від дозволу. Цієї зими місто могло залишитися без опалення, в останній момент владі вдалося досягти домовленостей.

Також люди не раз вимагали навести лад у сфері громадського транспорту та відремонтувати дороги в місті та околицях.

Багато гостей міста та лисичани жахаються побаченому навколо. Сірість, смуток та розруха... Скільки часу пройде, перш ніж Лисичанськ "розквітне"? Та чи станеться це? На сьогодні майже всі керівники і заступники комунальних підприємств - приїжджі. Заїка також народився у Маріуполі (Донецька область). Чи болить у них серце та душа за Лисичанськ? Жителі міста в цьому сильно сумніваються...

Детальніше дивіться у сюжеті "ТРК "Акцент".

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик