27.02.2021, 08:03

У Нігерії озброєні бойовики викрали понад 300 учениць школи-інтернату

В Нигерии вооруженные боевики похитили более 300 учениц школы-интерната

У штаті Замфара на північному заході Нігерії після нападу бойовиків безвісти зникло 317 учениць державної школи-інтернату. Місцева влада оголосила операцію з порятунку зниклих дівчат.

Напад бойовиків стався у місті Джангебе 26 лютого близько 1:00. Викрадено 317 школярок з гуртожитку жіночої школи, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ. 

За словами місцевих жителів, бойовики приїхали до школи на мотоциклах та пікапах, увірвалися в гуртожиток, змусили дівчаток сісти в машини і повели в ліс.

Всього в школі-інтернаті перебувають близько 500 дівчаток. 54-м школяркам вдалося сховатися від викрадачів і повернутися до гуртожитка.

Представник поліції штату Замфара Мохаммед Шеху повідомив, що правоохоронці разом з військовими почали спільну операцію з порятунку викрадених школярок.

Як повідомляють місцеві правоохоронці, в штаті Замфара діє кілька великих груп злочинців, які викрадають дітей заради викупу. 

Поки що жодне терористичне угруповання не взяло на себе відповідальність за цей напад.

На інцидент відреагував генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш у Twitter. Він зажадав негайно повернути дівчаток їх сім'ям.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: