27.02.2021, 08:57

"Головне - не зупинятися": Гайдай розповів про плани розвитку Луганщини у 2021 році

Гайдай рассказал о планах по развитию Луганщины в 2021 году

У рамках Всеукраїнського форуму "Україна 30" відбулося засідання Ради розвитку громад та територій. Голова Луганської облдержадміністрації Сергій Гайдай розповів про плани з розвитку регіону у 2021 році.

Голова Луганської ОДА, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай на засіданні Ради розвитку громад та територій розповів про плани з розвитку Луганської області у 2021 році, повідомляє Час Пік.

Він розповів про декілька амбітних проєктів з розвитку інфраструктури Луганщини. Зокрема: будівництво нової залізничної колії, будівництво обласної лікарні, оснащеної сучасним обладнанням, та відновлення Попаснянського водоканалу.

Нагадаємо, у 2020 році Сергій Гайдай відвідав Відень, де підписав меморандум про взаєморозуміння між компанією "Фамед Інжиніринг ГмбХ" та Луганською ОДА, що стосується будівництва обласної лікарні.

"Сподіваюся, що за зимовий період буде розроблена проєктна документація і ми в наступному році отримуємо переможця тендеру. Тендер буде проводитися європейськими представниками, це їхні гроші, це їх вибір. І мені б дуже хотілося щоб ми в наступному році почали будівництво Луганської лікарні", - сказав тоді Гайдай у своєму відеозверненні у Facebook.

За словами Гайдая, на Луганщині у 2021 році закінчується ремонт всіх основних магістральних доріг області. Після цього приступлять до ремонту районних та комунальних доріг.

"Попри військову агресію РФ в області будуть відремонтовані всі основні дороги", - запевнив Гайдай.

Крім того, за словами Гайдая, на 2021 рік запланована капітальна модернізація Попаснянського водоканалу. Для здійснення проєкту залучили французьких інвесторів. Гайдай зазначив, що залучено вже 75 млн євро. Кошти підуть на модернізацію водоканалу та впровадження в життя проєкту з очищення води.

Ще один з планів Гайдая на 2021 рік - будівництво нової залізничної гілки, яка з'єднає північ Луганщини із загальною мережею української залізниці. Можливо, цей проєкт також фінансуватиме Франція.

"Головне, щоб ми не зупинялися, щоб рухалися далі. Закінчимо дорогу залізничну, побудуємо лікарню обов'язково, модернізацію зробимо Попаснянського водоканалу. Ми все зробимо, все заплановане. Головне - не зупинятися", - сказав Гайдай.

Також глава Луганщини пообіцяв, що до 24 серпня буде відкрита телевізійна вежа висотою 150 метрів, яка повністю покриє тимчасово окуповану територію області.

Гайдай зазначив, що у 2021 році Луганська область отримає понад 10 млрд грн іноземних інвестицій, а це величезний крок для реінтеграції території.

Нагадаємо, у 2020 році Луганщина подала на конкурс 26 різнопланових, якісно підготовлених проектів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів держбюджету, отриманих від ЄС. Загальна вартість проектів, які подала Луганська область, - 440,114 млн гривень. Низка проектів стосується розвитку культурної сфери міст Сєвєродонецьк, Лисичанськ та Рубіжне.

Зокрема, в Лисичанську пропонується створити центр урбан-культур "Молодь створює майбутнє", мистецькі простори Fox Art Spase у різних мікрорайонах міста та облаштування туристичного об’єкту "На гостини до В.М. Сосюри".

Старобільщина змагається за фінансування для створення "Грін Ленду" та "Центру спадщини, як Центру розвитку туризму" - нових інфраструктурних об'єктів для активного дозвілля громадян.

Як зазначили в ЛОДА, якщо створення об'єктів буде підтримано, в недалекому майбутньому вони стануть туристичними магнітами Луганщини та України.

"Луганщина подала 26 різнопланових, якісно підготовлених, проєктів щодо розвитку інфраструктури регіону. Найбільш потужний - реконструкція будівлі та облаштування спорткомплексу Луганського обласного фізкультурного центру «Олімп», яким завершиться створення надсучасної тренувальної бази для спортсменів вищої спортивної майстерності.

Міністерство реінтеграції долучилось до створення Стратегії розвитку агропромислового кластеру до 2025 року. Сєвєродонецька міська військово-цивільна адміністрація розробила стратегічно важливий для нас проєкт, спрямований на інформаційну реінтеграцію непідконтрольних територій. Плануємо реконструювати краєзнавчий музей, добудувати театр та створити ще багато інших об’єктів, які стануть візитівкою регіону", – сказав Сергій Гайдай.

Крім того, на Донбасі може з'явитися новий аеропорт, який забезпечить цивільне авіасполучення з Луганською та Донецькою областями.

"Між Луганською і Донецькою областями зараз будуть знаходити точку, і в цьому році ми почнемо проектування нового серйозного аеропорту для цих двох областей, для цивільних рейсів", - сказав президент Володимир Зеленський під час виступу на форумі "Україна 30. Інфраструктура".

За його словами, Уряд України має амбітні плани щодо розвитку інфраструктури країни в 2021 році.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: