27.02.2021, 14:47

6-та річниця вбивства: по всьому світу проходять акції пам'яті Бориса Нємцова

акции памяти Бориса Немцова

У багатьох містах Росії та світу в шосту річницю вбивства російського опозиційного політика проходять акції пам'яті Бориса Нємцова. Він був убитий у Москві на Великому Москворецькому мосту 27 лютого 2015 року.

У Росії проходять меморіальні заходи в день річниці вбивства Бориса Нємцова. Колишнього віце-прем'єра уряду було застрелено на мосту навпроти Кремля, повідомляє Час Пік з посиланням на російські ЗМІ.

акции памяти Бориса Немцова

У багатьох регіонах Росії влада відмовила учасникам у проведенні великих зборів, посилаючись на протиепідемічні заходи.

Акція пам'яті Бориса Нємцова проходить у Москві. На Великому Москворецькому мосту, де було застрелено політика, покладають квіти.

На покладання квітів на Великому Москворецькому мосту прибули посли США Джон Салліван, Великобританії Дебора Броннерт та Латвії Маріс Рієкстіньш, тимчасовий повірений Польщі Яцек Щлядевський, інші дипломати з Євросоюзу.

Організатори акції неофіційно домовилися з мерією Москви, що на місці вбивства влада дозволить протягом чотирьох годин покладати квіти без політичних гасел та виступів, з дотриманням соціальної дистанції.

акции памяти Бориса Немцова

Акції пам'яті Бориса Нємцова відбулися також в Омську, Тюмені, Новосибірську та Іркутську. Акції заплановані в Санкт-Петербурзі та Нижньому Новгороді. Влада заборонила проведення будь-яких заходів в Сочі, Пскові, Челябінську та Краснодарі.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: