УЗД при діагностуванні вагітності

Ольга Станішевська | Все новости автора

На ранньому терміні ознаки вагітності можуть бути не точними, а то і зовсім відсутні. Наприклад, на самому початку можливі виділення, що нагадують менструальні. Тому, якщо у вас виникли підозри на вагітність і можливий термін ще дуже малий, то найкраще, що можна зробити — це звернутися до лікаря. Для діагностики вагітності при мінімальному терміні потрібно проконсультуватися у гінеколога, зробити УЗД і визначити рівень ХГЛ в крові.

Навіть, якщо ви приймаєте контрацептиви, затримка менструації може свідчити про те, що у вас скоро буде малюк, це один з найперших ознак вагітності. Хоча затримка може бути симптомом запалення статевих органів. Її може спровокувати стрес, перевтома, гормональне лікування і т.д. Тому без консультації лікаря не варто робити якихось конкретних припущень.

Тест на вагітність

Визначити вагітність за допомогою тесту реально можливо тільки починаючи з першого дня затримки. До цього тест, найімовірніше, покаже негативний результат. При цьому помилкові негативні показники тесту на вагітність бувають набагато частіше, ніж помилкові позитивні результати. Тому тест може показати відсутність вагітності, в той час, як насправді вагітність є.

Аналіз на рівень гормону ХГЛ в крові

Негативний результат тесту на вагітність може бути пов'язаний з низьким рівнем гормону ХГЛ. Тому якщо виникла підозра на вагітність, то можна зробити аналіз на рівень гормону ХГЛ в крові. Такий аналіз діагностує вагітність набагато точніше звичайних тестів.

Ультразвукове дослідження

Також якщо ви помітили у себе перші ознаки вагітності, але при цьому тест негативний, то можна пройти ультразвукове дослідження. УЗД при вагітності на ранніх стадіях робиться за допомогою вагінального датчика. Якщо результат ультразвукового дослідження показує другу фазу менструального циклу, то початок вагітності цілком можливо і в цьому випадку доведеться пройти аналіз крові на ХГЛ.

Якщо домашній тест і аналіз ХГЛ показали позитивний результат, то УЗД потрібно зробити, щоб визначити локалізацію вагітності. Це потрібно для того, щоб вагітність можна було діагностувати на ранній стадії. Подібні дослідження на ранніх термінах вагітності абсолютно безпечні.

Також УЗД на ранніх стадіях дозволяє вчасно виявити грубі пороки розвитку і маркери хромосомної патології. Можна визначити точний термін вагітності й вік плоду.