27.02.2021, 20:40

Українці випустили унікальний автомобіль, який не має аналогів у світі (відео)

колесо

Українські розробники явили на світ унікальний гібридний автомобіль "Шторм", який може проїхати практично по будь-якій місцевості і навіть плавати.

"Шторм", оснащений електродвигуном, здатний розганятися по піску до рекордних 140 км/год, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

За словами керівника команди розробників Олександра Кузнєцова, це перший у світі гібридний автомобіль, який працює на електродвигуні і вміє плавати.

Без зупинки цей "монстр" здатний працювати від 18 до 36 годин. Для того, щоб в дорозі була можливість підзарядки, на "Штормі" встановлений дизельний генератор.

Авто може виконувати величезний спектр завдань: підтримувати берегову охорону, доставляти вантажі, здійснювати перекидання десанту тощо. Перевага в тому, що всі ці функції не зникають в умовах пустелі.

На авто встановлена міцна броня фінського виробництва, а австралійські амортизатори здатні витримувати навантаження в 65 тонн.

У ЗМІ Кузнєцов зізнався, що "Шторм" викликав великий інтерес. Розробники планують доопрацювати дослідний зразок. Зокрема, хочуть, щоб авто могло ще й занурюватися під воду, а також представити колісну версію (зараз авто представлено тільки на гусеничному ходу).

Надалі не виключене серійне виробництво.

Читайте також: Названо 10 авто, з якими краще взагалі ніколи не зв'язуватися

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: