27.02.2021, 20:47

Як правильно вибрати мансардні вікна

Ольга Станішевська | Все новости автора

Простір, розташований під дахом будинку, раніше називався горищем і переважно використовувався для того, щоб тримати в ньому речі, які не використовуються в побуті. Однак тепер даний простір все частіше починає використовуватися в якості мансарди. Важко уявити сучасний заміський будинок без затишної мансарди. Для того, щоб це приміщення стало по-справжньому комфортне, необхідно правильно підібрати мансардні вікна.

Мансардні вікна: загальні характеристики

Вікна на мансарді дозволяють створити приємне освітлення приміщення. З їх допомогою проникає до 40% і більше світла, ніж через звичні вікна, розташовані в міських квартирах. Варто зауважити, що велика кількість світла дозволить візуально збільшити кількість простору в вашому приміщенні. Оформлені зі смаком вікна стануть важливою частиною вишуканого дизайну інтер'єру всієї кімнати. Мансардні вікна дозволять вам в будь-який час насолоджуватися мальовничими пейзажами й нічним зоряним небом разом зі своїми близькими. Однак головною характеристикою вікон є їх функціональність. Мансардні вікна мають наступні основні властивості: світло пропускна здатність, вентиляція, герметичність і теплозахист. Правильно підібрані вікна дозволяють облаштувати в мансарді дитячу кімнату, в якій завжди буде тепло і затишно, романтичну спальню або кабінет.

Придбати мансардні вікна ви можете в компанії ОЛТА — український лідер з виробництва віконних і дверних конструкцій. Мансардне вікно відрізняється бездоганною якістю, яке прослужить вам довгі роки.

Як вибрати мансардні вікна?

При зведенні будинку з мансардою або при будівництві мансарди на вже готовому будинку, її конструкція залежить від загальних архітектурних характеристик будівлі. Організація мансарди це гармонійне поєднання цього ряду важливих моментів.

При виборі мансардних вікон необхідно звернути особливу увагу на наступні чинники:

  • Відповідний розмір вікон і їх кількість
  • Модель вікна
  • Комплектація
  • Вимоги до безпеки
  • Система вентиляції

Матеріал для мансардного вікна

Кращими матеріалами для мансардних вікон є екологічний поліуретан і високоякісна деревина. Вологостійкі вікна з поліуретановим покриттям стануть варіантом, що найбільш підходить для приміщень з підвищеною вологістю (ванні кімнати, кухні, басейни). Соснова деревина для вікон дозволяє забезпечити стійкість вікна до коливань температури. Всі дерев'яні вікна для мансарди покриваються лаком на водній основі.

Організація правильного освітлення мансардного приміщення залежить від співвідношення площі вікон до площі підлоги.

Склопакет для мансардного вікна

Стандартним варіантом для всіх мансардних вікон є склопакет.

Незважаючи на те, що стандартний склопакет забезпечує достатній рівень теплоізоляції й безпеки, для деяких потреб можуть знадобитися певні додаткові функції. Якщо найважливішим фактором для вас є теплоізоляція, зверніть увагу на коефіцієнт теплопровідності всього вікна, а не тільки на склопакет.

Особливості догляду за мансардними вікнами

Якщо ви є власником мансардних вікон з дерев'яними рамами, то періодично вам знадобиться покривати їх лаком. Такі рами дуже якісними, бо при виробництві не тільки покриваються лаком, а й обробляються антисептиком, який захищає їх від вологи, комах і цвілі.

Правильний догляд за вікнами допоможе збільшити термін їх експлуатації та зберегти їх первинний зовнішній вигляд протягом тривалого проміжку часу.

теги: