Деруни по-новому: Картопляні рулетики з куркою

Татьяна Землянко | Все новости автора
драники
ингредиенты: 
  • картопля середнього розміру - 5-6 шт.;
  • ріпчаста цибуля - 2 шт.;
  • сіль, перець за смаком;
  • одне яйце;
  • сметана будь-якої жирності - 3 ст. ложки;
  • фарш курячий - 300 г;
  • сир твердих сортів - 150 г;
  • борошно - 3-4 ст. ложки;
  • зелень.
Время приготовления: 
35.00

Сьогодні пропонуємо смачний рецепт улюблених дерунів по-новому. Картопляні млинці зі соковитою курячою начинкою з повсякденної закуски спокійно можуть перетворитися у святкоу страву. Спробуйте цей чудовий рецепт, і вам захочеться приготувати його знову і знову.

В першу чергу займемося цибулею. Одну цибулину нарізаємо дрібними кубиками (наскільки це можливо), другу - півкільцями якомога тонше. Дрібно нарізану цибулину відправляємо до начинки - курячого фаршу. Цибулину нарізану півкільцями гарненько мнемо, щоб цибуляні слайси стали соковитими і м'якими. Очищену і добре вимиту картоплю натираємо на самій дрібній тертці (для дерунів) в миску з цибулею. Повинна вийти суміш у вигляді пюре.

Якщо ви не любитель цибулі, тоді її можна перетерти разом з картоплею на тій самій дрібній тертці. Картопляну суміш солимо і перчимо до смаку. Збиваємо яйце, додаємо в нього 1 ложку сметани і все ще раз перемішуємо. Картоплю з'єднуємо з яєчною сумішшю і в процесі перемішування поступово вводимо борошно. Виходить пісне картопляне тісто.

Читайте також: Картопляні млинці з начинкою на сніданок

Приступаємо до смаження картопляних млинців. На заздалегідь розігріту сковороду з рослинним маслом викладаємо 1 ополоник тіста і за допомогою ложки розподіляємо його по всій поверхні сковороди. Обсмажуємо млинці з обох боків до золотистої скоринки. Буває так, що млинці погано перевертаються, рвуться - не лякайтеся, просто додайте в тісто ще пару ложок борошна. Млинці пережарили, тепер переходимо до начинки.

Фарш підсолюємо, відправляємо до нього дрібно нарізану цибулю, зелень і все перемішуємо. Ложку фаршу розподіляємо по всій поверхні млинчика тонким шаром, звертаємо його рулетиком і укладаємо в застелений фольгою лист. І так один за одним. Накриваємо блюдо фольгою і відправляємо в духовку, розігріту на 180 градусів випікатися, приблизно 30-35 хвилин. За 10 хвилин до готовності змащуємо рулетики сметаною і посипаємо тертим сиром.

Читайте також: Чебуреки з кабачків - пальчики оближеш

Млинці виходять зовсім не жирними, так як доготовляються у духовці, але за допомогою начинки виходять соковитими і ніжними. Спробуйте приготувати це чудове блюдо, і вам обов'язково захочеться поласувати ними ще не один раз. Приємного всім апетиту!

картофель
лук
птица
мука пшеничная
сметана
сыр
яйца
0
Голосов пока нет