27.02.2021, 21:48

Квітковий горщик з пластикового контейнера власноруч

Татьяна Землянко | Все новости автора
горшок

Найчастіше для вирощування квітів ми використовуємо горщики або вазони, куплені в магазині. Однак кращим рішенням буде виготовити ємність для вирощування рослин з підручних матеріалів самостійно. Пропонуємо один з варіантів виготовлення унікального горщика для улюблених квітів з пластикової ємності від миючого засобу.

Нам знадобиться:

  • пластиковий контейнер будь-якого розміру;
  • паперові рушники або серветки;
  • клей ПВА;
  • картон або пінополістирол;
  • полімерний клей;
  • будь-яке мереживо;
  • акриловий лак та фарби;
  • будь-яка крупа для візерунка.

Читайте також: Кашпо для квітів з паперових трубочок власноруч

Насамперед підготуємо ємність для майбутнього горщика. Так як контейнер має різкий запах миючого засобу, його необхідно вимити, як найдовше просушити і гарненько провітрити. Знімати етикетки немає необхідності.

Приступаємо до декорування виробу. Паперові рушники рвемо на невеликі шматочки і за допомогою клею ПВА (трохи розведеного водою) наносимо на всю поверхню контейнера. І так до самого кінця, поки ємність зовні не буде повністю покрита паперовим шаром. Далі паперові квадрати звертаємо в тонку трубочку, вони послужать окантуванням. Паперове окантування закріплюємо на бортах ємності, гарненько промазуючи клеєм. Даємо трохи підсохнути.

Поки основа сохне, ми тим часом займемося декоруванням горщика. Прикрасою стануть об'ємні троянди з пінополістиролу. Як матеріал також підійде гофрований картон або підкладка під ламінат. За допомогою спеціального трафарету або роздрукованої на принтері паперової заготовки вирізаємо трояндочку з пінополістиролу (або будь-яку іншу фігурку), після чого ділимо заготовку квітки на деталі, які також вирізаємо з того ж самого матеріалу (див. відео).

Тепер найголовніше не заплутатися і зібрати конструкцію квітки правильно. У нас вийшла об'ємна троянда. Всі деталі між собою склеюємо полімерним клеєм. Як декор ми будемо використовувати ще одну деталь - мереживо. Закріплюємо троянду в потрібному нам місці і поверх квітки наносимо ще один паперовий шар, обов'язково виганяємо повітря, підкреслюючи весь рельєф. Доповнюємо аплікацію візерунком з крупи та гороху, на свій смак.

Читайте також: Горщики з пластикових відерець. Імітація каменю і моху

Всю поверхню разом з композицією зафарбовуємо акриловою фарбою і чекаємо, поки наша робота повністю висохне, після чого закріплюємо акриловим лаком. На завершення виконаної роботи змішуємо золоту і білу фарбу і за допомогою кисті наносимо легкий тонкий шар по всій поверхні. Це робиться для того, щоб прибрати відблиски. Всередину поміщаємо пластикові форми і наш горщик готовий до посадки.

Ось так з простого підручного матеріалу легко і просто можна зробити красивий горщик для квітів або піддон для розсади.