Топ 10 порад для приємного польоту

Ольга Станішевська | Все новости автора

Близится долгожданный отпуск: в мечтах вы уже нежитесь на берегу ласкового моря, потягиваете коктейль в запотевшем от холода стакане. Вот только одна досадная неприятность — долететь до вожделенного места отдыха можно только на самолете, а авиаперелет может доставить массу хлопот. Как же сделать перелет на самолете комфортным и приятным?

  1. Для того, щоб авіапереліт не перетворився на кошмар, необхідно заздалегідь подбати про придбання квитків. Квитки краще купувати у бюджетних авіакомпаній. Купуючи авіаквитки на лоукост, ви не тільки економите гроші (що само по собі вже приємно), але і позбавляєте себе від великих черг і виснажливо довгих перевірок, бо лоукост-авіакомпанії, як правило, використовують другорядні аеропорти, у яких завантаженість набагато менше.
  2. Бронювання квитків на літак — важливий етап підготовки до комфортного авіаперельоту. Але перед тим як зробити це, дізнайтеся розташування крісел в моделі літака, на якому ви збираєтеся летіти. Якщо ви просто скажете, що хочете місце біля ілюмінатора, то ви його напевно отримаєте, але вже в літаку виявите, що знаходиться воно біля туалету, або ж відстань між рядами менше, через що спинки у крісел не відкидаються.
  3. За 2-3 дні від'їзду слід підкоригувати свій раціон і перейти на легку їжу. Це дозволить мінімізувати вплив перевантажень під час авіаперельоту на організм.
  4. Якщо вам належить тривалий переліт, то необхідно заздалегідь підготувати до нього ваш організм. Зокрема, необхідно "підвести" свій біологічний годинник. Підготовка до перельоту на захід передбачає більш пізній відхід до сну і пробудження, а на схід — навпаки, ранній відхід до сну і ранній підйом.
  5. Зручний одяг з натуральних тканин і комфортне взуття — ще одна запорука того, що ваш авіапереліт буде комфортним. Якщо взуття все ж під час перельоту буде доставляти дискомфорт, то не соромтеся зняти її.
  6. Ні в якому разі не варто сидіти в одній позі. Якщо немає можливості встати, розминайте суглоби кистей і ступень, робіть обертання в різні боки, потягніть носки, робіть нахили голови, покрутіть шиєю.
  7. Для зняття напруги в плечах і спині треба нахилитися до колін, зробивши круглою спину, протриматися в такому положенні секунд 15, потім випрямитися, потягнутися назад плечима, при цьому максимально прогинаючи спину.
  8. Безалкогольні напої та міцний сон також сприяють хорошому самопочуттю під час перельоту.
  9. Для того, щоб легше заснути під час авіаперельоту, візьміть з собою спеціальну дорожню подушку і пов'язку для очей.
  10. У перші дні після перельоту організм адаптується до нових умов, тому в цей період варто утриматися від тривалих прогулянок і страв місцевої кухні.

Bravoavia - сервіс планування бюджетних подорожей. Пошук по найбільшій базі лоукост авіакомпаній допоможе знайти найдешевші авіаквитки в будь-яку точку світу. А зрозумілий інтерфейс забезпечить зручне бронювання авіаквитків через інтернет.