28.02.2021, 16:49

Російського опозиціонера Навального доставили в колонію

Марина Началова | Все новости автора
навальный

Російський опозиційний політик Олексій Навальний доставлений у колонію у Володимирській області.

Про це російському виданню РБК повідомили в Громадській спостережній комісії Москви, передає Час Пік.

"Ми можемо підтвердити, що він зараз в одній з установ УФСВП по Володимирській області. Зараз він на карантині", - заявив член ГСК Олексій Мельников.

25 лютого Навального етапували з московського СІЗО "Матроська тиша". За даними ЗМІ, після цього його деякий час тримали в СІЗО "Кольчугіно" у Володимирській області, а відбувати покарання опозиціонер буде в колонії загального режиму ВК-2 в місті Покров. За інформацією, яку журналісти отримали від ув'язнених цієї колонії, Навального та інших засуджених, етапованих разом з ним, по приїзду "не били", "прийомку" провели строго за правилами внутрішнього розпорядку, що здивувало тих, хто вже давно відбуває покарання в Покровській ВК-2.

Поки немає офіційного підтвердження, що Навальний знаходиться саме там. Згідно із законом, ФСВП зобов'язана сповістити родичів у 10-денний термін після прибуття ув'язненого.

Нагадаємо, Навального затримали 17 січня прямо в московському аеропорту, відразу після повернення з Німеччини, де він лікувався від отруєння "Новачком". Далі Навального взяли під варту, а потім суд виніс вирок, згідно з яким опозиціонеру замінили умовний термін покарання у справі "Ів Роше" на реальний. Політик повинен провести в колонії 2 роки і 8 місяців.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: