28.02.2021, 18:27

7 прийомів, які допоможуть прокинутися легко і з задоволенням

Марина Началова | Все новости автора
как просыпаться рано

У народі існує приказка, що "ранок добрим не буває". Але це лише тому, що більшість людей неправильно встають з ліжка, і тим самим псують собі день з самого ранку.

Час Пік розповість, як прокидатися рано і при цьому не бути схожим на цю тваринку.

1. Дайте тілу і мозку "відійти" від сну

Не варто різко підхоплюватися з ліжка після дзвінка будильника. Дозвольте собі повалятися кілька хвилин, гарненько потягніться - це буде першою "зарядкою", яка розімне затерпле після сну тіло і одночасно підвищить тонус м'язів.

Не дарма в стародавні часи вважали, що під час сну душа залишає тіло і подорожує в інших світах, а при пробудженні повертається. Прислухаючись до порад предків, варто "дати душі час повернутися в тіло".

2. Зробіть дихальні вправи

Активне дихання наситить організм киснем і "прожене" сон. При цьому найбільш ефективне дихання животом, а не грудьми. Вранці для припливу бадьорості рекомендується робити дихальну вправу Віма Хофа: для цього  протягом 10-30 секунд потрібно робити глибокий вдих і видих ротом без пауз.

3. Зробіть зарядку

Виконавши попередні пункти, можна вставати з ліжка і приступати до більш активної розминки. Виконайте кілька вправ, які розімнуть м'язи і суглоби, розженуть кров - і думки про те, щоб подрімати ще трохи, залишать вас до самого вечора.

4. Займіться чимось приємним

Щоб пробудження перед важким робочим днем ​​було більш позитивним, виділіть кілька хвилин для приємного заняття. Можна полити квіти, пограти з котом, увімкнути улюблену музику, запалити аромалампу, прочитати пару сторінок улюбленої книги і т.п.

5. Відкладіть смартфон

Багато людей обзавелися звичкою одразу після пробудження перевіряти соцмережі, пошту, стрічки новин. Принаймні півгодини після пробудження цього робити не варто. По-перше, яскраве світло екрану після сну негативно впливає на зір і емоційний фон, підвищує дратівливість. По-друге, різкий потік не завжди позитивної інформації може зіпсувати настрій на весь день.

6. Споглядайте що-небудь гарне

Замість екрану улюбленого гаджета краще зверніть увагу на пейзаж за вікном: можливо, ви побачите незабутній світанок, або казковий снігопад, або помітите, як розпускаються перші листочки на деревах. Спостерігаючи за природою, людина починає мислити більш позитивно і піднесено.

Якщо картинка за вікном з якоїсь причини не радує, зверніться до улюблених речей, які є в домі: це можуть бути картини, статуетки, красивий посуд, іграшки та будь-які речі, подаровані дорогими людьми.

7. Подбайте про якість сну

Описані вище прийоми не спрацюють, якщо ви будете спати 3 години на добу на незручному ліжку в задушливій кімнаті. Тому, якщо ви систематично не висипаєтеся, потрібно як слід опрацювати це питання.

Для якісного сну рекомендується в міру жорстке ліжко, міняти постільну білизну потрібно не рідше, ніж кожні два тижні. Перед сном рекомендується провітрювати приміщення. Ідеальна температура в спальні не повинна перевищувати 23 градуси.

За пару годин до сну потрібно вимкнути комп'ютер і відкласти телефон. Не варто слухати енергійну музику і дивитися гостросюжетні фільми. Ідеальним проведенням часу на сон прийдешній буде прогулянка на свіжому повітрі.

Читайте ще: Як в українців можуть "угнати" мобільний номер: "Київстар" попередив абонентів про небезпеку

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: