01.03.2021, 14:54

В Україні розформували всі підрозділи контролю за обігом зброї: в чому причина

Ольга Романец | Все новости автора
оружие

В Україні розформували всі підрозділи контролю за обігом зброї. Це сталося через те, що поліцейські виявили корупційну схему видачі дозволів на придбання, зберігання та носіння дозволених видів зброї.

Глава Нацполіції Ігор Клименко 1 березня підписав наказ про повне розформування підрозділів контролю за обігом зброї, а всі начальники територіальних підрозділів поліції отримали накази опечатати архіви дозвільної служби, передає Час Пік з посиланням на прес-служба Нацполіції.

Понад півроку працівники Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції проводили заходи з перевірки роботи підрозділів контролю за обігом зброї. В результаті виявили корупційну схему видачі дозволів на придбання, зберігання і носіння дозволених видів зброї.

"Дозволи видавалися з кричущими порушеннями, іноді навіть без участі громадянина, на якого оформлялася зброя. Оголошення про оформлення зброї без документів продажні поліцейські безсоромно розміщували в групах популярних месенджерів. У нас є інформація про понад дві тисячі випадків видачі дозволів на зброю з грубими порушеннями процедури і законодавства, використовуючи підроблені документи", - повідомив Ігор Клименко.

Наразі внутрішня безпека Нацполіції викрила дев'ять співробітників поліції, які організували та брали участь у цій схемі. Серед них - чиновники Центрального апарату Національної поліції та працівники в регіонах.

"За результатами роботи, проведеної Департаментом внутрішньої безпеки, зі служби звільнено чотирьох співробітників Департаменту превентивної діяльності в центральному апараті поліції. У тому числ і- перший заступник начальника профільного департаменту та начальник дозвільної системи поліції. Також звільнено п'ять відповідальних співробітників у регіонах", - розповів Клименко.

Як повідомляється, зараз завершується формування нового підрозділу з іншими працівниками, які будуть належним чином виконувати цю роботу.

Читайте також: Нове епідзонування: кількість "червоних" областей збільшилася

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик