01.03.2021, 21:33

У цьому місяці Україна переходить на літній час, а в Раді пропонують скасувати переведення годинників

Марина Началова | Все новости автора
перевод часов

В кінці березня Україна щорічно переходить на літній час: стрілки всіх годинників країни переводяться на годину вперед.

У 2021 році перехід на літній час відбудеться в ніч з 27 на 28 березня, о 3:00, повідомляє Час Пік.

Не тільки в Україні, але і в Європі вже не перший рік ведуться розмови про необхідність скасувати переведення годинників. Спочатку така дія вводилася для економії електроенергії, але в сучасному світі користі від переведення стрілок годинників у цьому плані - практично немає.

Зате лікарі не втомлюються повторювати про шкоду переведення годинників для здоров'я, адже людині доводиться перебудовувати свої біоритми.

Наразі Росія, Білорусь та Ісландія вже відмовилися від переведення годинників. У Європі планували вже в цьому році скасувати "літній" і "зимовий" час, проте цю зміну була відстрочено, оскільки все ще немає єдиної думки серед країн, за яким часом жити далі.

Тим часом Україна близька до скасування переведення годинників. У Верховній Раді ще в жовтні був зареєстрований ]]>законопроект ]]>"Про обчислення часу в Україні", ініційований першим віце-спікером Русланом Стефанчуком. Документом передбачається, що сезонний перехід часу на території України не здійснюватиметься, київський час буде відповідати часовому поясу UTC+2 (зараз це - "зимовий" час).

Сьогодні на засіданні погоджувальної ради парламенту Стефанчук закликав депутатів прийняти цей закон.

"27-28 березня заплановане чергове переведення годинників на літній час. Я звертаюся, давайте проголосуємо законопроект №4201 і позбавимо Україну цього щорічного переходу, користь від якого не доведена, а шкода - очевидна", - заявив Стефанчук.

Читайте ще: Держстат порахував середню зарплату в усіх регіонах України: де скільки отримують

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик