01.03.2021, 22:18

ПФУ проведе перевірку пенсіонерів, які не знімають гроші з банківських карток

Марина Началова | Все новости автора
пенсионеры

В Україні з 1 березня почалася індексація пенсій. Разом з цим процесом Пенсійний фонд хоче провести перевірку пенсіонерів, які не знімають свої гроші з карток.

Про це заявила в ефірі одного з телеканалів директор департаменту пенсійного забезпечення Пенсійного фонду України Олена Охріменко, передає Час Пік.

За її словами, Пенсійний фонд проведе перевірку пенсіонерів, які не знімали гроші зі своїх карток більше року, перш ніж продовжити їм виплати. За словами Охріменко, списки таких пенсіонерів надає банк.

"Таких людей ми запрошуємо до Пенсійного фонду, щоб зрозуміти, де люди були, чому протягом року не знімали гроші з рахунків", - заявила Охрименко.

Вона зазначила, що може бути, людина померла, або кудись виїхала, або були ще якісь обставини, які завадили отримати пенсійну виплату. Таким пенсіонерам виплати будуть переводитися на Укрпошту, а щоб відновити виплату через банк, потрібно буде написати заяву.

Як заявила Охріменко, якщо пенсіонер за станом здоров'я не може прийти до Пенсійного фонду, він повинен повідомити про це по телефону, і тоді співробітник ПФУ прийде до нього.

Як уже повідомлялося, індексація пенсій торкнеться 8 мільйонів громадян України.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: