02.03.2021, 15:14

В Україні призупинили видачу дозволів на зброю

Марина Началова | Все новости автора
дозвіл на зброю

У зв'язку з розформуванням підрозділів контролю за обігом зброї, в Україні тимчасово призупинено оформлення дозволів на зброю.

Про це повідомив у Фейсбуці голова Національної поліції Ігор Клименко, передає Час Пік.

"Вчорашня новина про розформування дозвільної служби викликала чимало запитань у громадян. Тому хочу додати: на 10 днів призупиняється оформлення, видача дозволів та перереєстрація дозволених видів зброї", - пише Клименко.

Як повідомлялося, 1 березня Клименко підписав указ про повне розформування підрозділів контролю за обігом зброї, а всі начальники територіальних підрозділів поліції отримали накази опечатати архіви дозвільної служби.

Причиною стало виявлення корупційної схеми видачі дозволів на придбання, зберігання і носіння дозволених видів зброї. Департамент внутрішньої безпеки Нацполіції виявив понад 2 тисячі випадків видачі дозволів на зброю з грубими порушеннями процедури і законодавства, за підробними документами. Виявлено 9 працівників поліції, які були задіяні у схемі.

Клименко зазначив, що службове розслідування триває, працівники Департаменту внутрішньої безпеки перевіряють кожну особову справу власника зброї. 

"Додатково інформуватимемо вас про наші наступні кроки в напрямку налагодження та переформатування роботи дозвільної служби", - заявив голова Нацполіції.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: