03.03.2021, 07:29

Як розрахувати розмір пенсії за допомогою "Пенсійного калькулятора": пояснення ПФУ

Ольга Романец | Все новости автора
пенсия

Пенсійний фонд розповів, як працює сервіс "Пенсійний калькулятор", за допомогою якого можна розрахувати розмір майбутньої пенсії.

Про це повідомляє прес-служба ПФУ, передає Час Пік.

Страховий стаж і заробітна плата обчислюються "калькулятором" на основі даних, що містяться в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру. Крім того, є можливість самостійно внести інформацію про страховий стаж, придбаний до 1 січня 2004 року. Сервіс за результатами обчислення стажу (у т.ч. з урахуванням додатково внесеної інформації) відповідно до статті 26 Закону України визначає право на призначення пенсії та дату, в яку виникне таке право.

Розмір пенсії визначається в поточних цінах виходячи з припущення, що розмір заробітної плати на момент виходу на пенсію буде таким, як на момент розрахунку "Пенсійним калькулятором". Результати розрахунку розміру пенсії зберігаються в особистому кабінеті і доступні для перегляду в будь-який час.

Скористатися "Пенсійним калькулятором" можна увійшовши в особистий кабінет на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України.

пенсия

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: