03.03.2021, 09:17

Цікавий факт: Яке найхолодніше місце на тілі жінки

Ольга Романец | Все новости автора
гормоны

Чи знаєте ви, що у кожної людини на тілі є найхолодніші і теплі місця? Причому у жінок і чоловіків вони різні, як по розташуванню, так і по температурі.

Більш того, навіть ставлення до спеки або холоду у чоловіків і жінок різниться. З чим це пов'язано, і яке найхолодніше місце на тілі у жінок - розповість Час Пік.

Жінки більш чутливі до холоду

Як заявляють вчені, жінки складніше переносять холод. Це пов'язано з тим, що температура їх тіла трохи вище, ніж у чоловіків (в середньому на 0,4 градуса).

Виною підвищеної чутливості до холоду можуть бути естрогени - жіночі гормони. Чим більше даного гормону в крові жінки, тим сильніше організм реагує на холод. При зниженні температури капіляри звужуються і направляють кров до життєво важливих органів. У жінок, на відміну від чоловіків, дана відповідь організму може спостерігатися навіть при невеликому холоді.

Також велику роль в теплорегуляции грає і тестостерон, так як він є прискорювачем обміну речовин. Саме завдяки даному гормону чоловіки виробляють на 10-15% більше тепла, ніж практично будь-яка жінка.

Північний полюс жіночого тіла

Найхолодніше місце на тілі жінки - це стопи і пальці ніг. Так як у жінок естрогени більш рівномірно розподіляють жир по всьому тілу, кров швидше приливає до нутрощів, ніж до кінцівок.

Встановлено, що температура кінцівок у представниць прекрасної статі приблизно на 3 градуси нижче, ніж у чоловіків.

Читайте також: Губить людей не пиво!: Які хвороби лікують популярним пінним напоєм

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: