03.03.2021, 10:53

Дослідники розкрили несподівану здатність у неандертальців

Ольга Романец | Все новости автора
неандертальцы

Міжнародна група дослідників виявила, що неандертальці - найближчі вимерлі родичі людини, мали здатність сприймати і відтворювати людську мову.

Про це повідомляється в статті, опублікованій в журналі Nature Ecology and Evolution, передає Час Пік.

Вчені провели томографію з високою роздільною здатністю скам'янілостей древніх людей для створення тривимірних моделей структур вуха у Homo sapiens і неандертальців. Отримані дані були використані для оцінки слуху, щоб з'ясувати, чи здатні були неандертальці сприймати звуки з частотним діапазоном, характерним для людської мови (від одного до п'яти кілогерц). Виявилося, що неандертальці досить добре чули звуки в діапазоні 4-5 кілогерц в порівнянні зі своїми предками.

Дослідники також розрахували діапазон максимальної чутливості, або смугу пропускання. Ширша смуга пропускання дозволяє використовувати велику кількість ледь чутних звуків при усному спілкуванні. Це посилює здатність передавати чіткі повідомлення в найкоротші терміни.

Відкриття вчених відповідає археологічним свідченням про складну модель поведінки неандертальців, включаючи технології виготовлення кам'яних знарядь, освоєння вогню і можливі символічні практики і обряди.

Читайте також: Цікавий факт: яке найхолодніше місце на тілі жінки

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: