03.03.2021, 11:30

Як вибрати вхідні двері. Що впливає на ціну?

входная дверь

Ціна - основний критерій вибору вхідних дверей. Може виявитися, що дана модель вхідних дверей непропорційно дорога сумнівній якості або, навпаки, буде дешевою, і водночас непоганий.

З якого матеріалу зроблена вхідні двері?

У магазинах можна знайти вхідні двері зі сталі, дерева, ПВХ або алюмінію.

Сталеві вхідні двері 

Найпопулярнішими є сталеві вхідні двері, вони міцні, довговічні та, як правило, досить дешеві. Вони мають дерев'яну або сталеву раму, покриту металевими листами.

Дорожчі мають обробку деревом або фанерою. Зовнішні двері зі сталі важко утеплити, проте в більшості випадків мають високий коефіцієнт теплопередачі.

Читайте також: Вхідні та міжкімнатні двері: властивості та відмінності

Двері з ПВХ

Двері з ПВХ володіють хорошими теплоізоляційними характеристиками. Такі двері найдешевші та користуються великою популярністю. Їх перевагою також є те, що вони можуть бути легко адаптовані до вікон, зовнішніх ролетів і навіть до гаражних воріт.

Дерев'яні двері

Дерев'яні двері - дороге задоволення. Мають дверну коробку з фанери, а полотно обшивається фанерою, ДВП або ДСП. У них хороші теплові параметри. 

Алюмінієві двері

Алюмінієві Вхідні двері найдорожчі. Вони мають каркас і кожух з алюмінієвих профілів. Стулка покрита листами ПВХ або склопластику. Алюмінієві Вхідні двері можуть бути великих розмірів. Їх можна комбінувати в комплекти з фрамугами однакового розміру і створювати засклену вхідну зону.

Читайте також: Як вибрати міжкімнатні двері відповідно до інтер'єру

Звукоізоляційні властивості дверей

Найпопулярніші двері, доступні сьогодні на ринку, мають коефіцієнт звукоізоляції RA від 27 до 43 децибел. Чим вище показник, тим краще двері захищає від зовнішнього шуму. Якщо він 30 дБ, це означає, що крило послаблює шум на 30 децибелів. На звукоізоляційні властивості дверей багато в чому впливає матеріал, з якого виготовлена дверна стулка. Якщо хочете максимальної звукоізоляції, то повинні інвестувати у двері, наповнену спеціальною акустичною вставкою.

Міцність і стійкість до зовнішніх умов

Вхідні двері піддаються впливу багатьох зовнішніх факторів, які сприяють їх поступового пошкодження. Деякі приклади - сильний вітер, сонячна радіація, проливний дощ, град і сніг. Вибираючи двері в будинок, варто звіритися з класом водонепроникності, який вказує на стійкість до проникнення води. Визначається за шкалою від 0 до 9. Якщо хочете, щоб двері служила довго, вибирайте моделі класу вище 4.

теги: