03.03.2021, 11:40

Садок врятований?: Лисичанська ВЦА прийняла на баланс міста ясла-садок "Калинушка"

Ольга Романец | Все новости автора
Ясли-сад

На сайті ВЦА Лисичанська з'явилося розпорядження від 01.03.2021 "Про утворення закладу дошкільної освіти", згідно з яким ясла-садок "Калинушка", який раніше належав АТ "Лисичанськвугілля", переходить на баланс міста.

Про це повідомляється на сайті Лисичанської ВЦА, передає Час Пік.

Так, згідно з розпорядженням, створюється комунальний заклад "Лисичанський заклад дошкільної освіти (ясла-садок) № 15 "Калинушка", за адресою: м. Привілля, вул. Каштанова, буд. 3-а.

Крім того, фінансовому управлінню військово-цивільної адміністрації міста Лисичанськ Луганської області доручено забезпечити фінансування "Лисичанського закладу дошкільної освіти (ясла-садок) № 15 "Калинушка".

Як відомо, дошкільний заклад, який раніше належав АТ "Лисичанськвугілля", опинився на межі закриття. Підприємство було не в силах його фінансувати, накопичивши великі борги за опалення та електроенергію.

Наприкінці грудня 2020 року керівництво АТ "Лисичанськвугілля" повідомило, що якщо дошкільний заклад не перейде на баланс міста, то зарплата працівникам нараховуватися не буде і вихованці не зможуть відвідувати його через відсутність фінансування.

Подібна ситуація склалася і з дитячим садком "Колосок", який також належить АТ "Лисичанськвугілля". Розмови про передачу установи в комунальну власність ведуться вже давно, проте офіційно садок все ще не належить громаді.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: