03.03.2021, 13:13

Будьте пильні!: У Сєвєродонецьку шахраї "атакують" гаманці місцевих жителів

Ольга Романец | Все новости автора
мошенники

Останнім часом у Сєвєродонецьку та загалом на Луганщині почастішали випадки шахрайства. Незважаючи на постійну інформаційну кампанію, яку проводять поліцейські, жителі Луганщини продовжують віддавати свої заощадження злочинцям.

Так, за минулу добу жителі Сєвєродонецька і Рубіжного стали жертвами шахраїв за схемою "псевдо банківський працівник", втративши близько 30 тисяч гривень своїх заощаджень, передає Час Пік з посиланням на прес-службу поліції Луганської області.

За даними фактами розпочато досудові розслідування з правовою кваліфікацією - ст. 190 КК України "Шахрайство".

Таких випадків досить багато. Так, раніше сєвєроданчанка поповнила мобільний рахунок невідомим на суму 6 600 грн за "виграний грошовий приз", при цьому ні в яких розіграшах вона участі не брала. І грошовий приз, звичайно ж, не отримала.

Також раніше одна їх мешканок Сєвєродонецька подарувала шахраям 7000 гривень. На сайті "OLX" вона виклала оголошення про продаж шафи за 3000 грн. Покупець запропонував жінці перевести гроші на рахунок мобільного телефону. Жінка погодилася, ввела свій номер в термінал і повідомила покупцеві код з sms-повідомлення. Після шахрай повідомив жінці, що він нібито помилково відправив велику суму і попросив повернути йому залишок на карту. Жінка погодилася і перерахувала 3000 грн, після чого з її рахунку було ще знято 4000 грн.

"Шановні громадяни! Поліція нагадує просте правило безпеки - не довіряйте незнайомцям! Будь-яку інформацію, яку Ви отримали можна перевірити, якщо не знаєте де - телефонуйте "102", ми Вам допоможемо ідентифікувати злодія і зберегти свої гроші!", - попереджають поліцейські.

Читайте також: Перевіряйте гроші!: У Сєвєродонецьку почастішали випадки оплати сувенірними купюрами

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик