03.03.2021, 13:35

В Україні скасують сезонне переведення годинників?: Рада в першому читанні прийняла відповідний законопроект

Ольга Романец | Все новости автора
перевод часов

Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект № 4201 "Про обчислення часу в Україні", який серед іншого пропонує скасувати сезонну зміну часу.

Документ підтримали 277 народних депутатів, передає Час Пік з посиланням на сайт ВР.

У законопроекті йдеться, що в Україні для обчислення календарної дати використовується Григоріанський календар. Також зазначено, що вихідною точкою для обчислення календарної дати є 00 годин 00 хвилин 00 секунд 1 січня 1 року.

Згідно з документом, в Україні час обчислюють по Києву, який є єдиним для всієї території держави. Законопроект також передбачає, що сезонного переведення часу в Україні більше не буде.

У документі йдеться про те, що розпорядок дня органів держвлади та місцевого самоврядування, їх посадових осіб і посадових осіб встановлюється за київським часом. Те саме стосується підприємств, установ та організацій усіх форм власності

У той же час судновий час в морі, згідно із законопроектом, повинні обчислювати за міжнародною системою часових поясів. Під час перебування суден на рейдах (у портах) іноземних держав використовується час, який встановлено на відповідних рейдах (у портах).

Читайте також: З 1 травня в Україні діятиме річна ціна на газ: НКРЕКП оприлюднила проект рішення

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик