03.03.2021, 14:51

Кабмін затвердив план боротьби з відмиванням коштів в офшори

Ольга Романец | Все новости автора
кабмин

У середу, 3 березня, Кабінет Міністрів України затвердив План заходів щодо недопущення ухилення від сплати податків і зборів суб'єктами господарювання та запобігання відмиванню коштів в офшорних зонах.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду, передає Час Пік.

Зазначається, що план, який розрахований до кінця 2022 року, передбачає оновлення українського переліку офшорних зон з урахуванням правових норм ЄС і даних Глобального форуму з прозорості.

Згідно з планом, деякі державні органи, зокрема Державна податкова служба і Державна митна служба, будуть залучені до запобігання незаконного виведення коштів за кордон, включаючи офшорні зони, а також незаконного переміщення товарів на підставі підроблених рахунків-фактур.

Планується створити ефективний механізм автоматичного обміну інформацією з податковими органами інших країн, відповідно до загального стандарту звітності (CRS).

Крім того, Державна податкова служба буде регулярно проводити заходи контролю для виявлення, запобігання та руйнування схем ухилення від оподаткування суб'єктами господарювання при виплаті заробітної плати та інших доходів фізичним особам. Також відомство має вживати заходів податкового контролю за суб'єктами господарювання.

Читайте також: В Україні скасують сезонне переведення годинників?: Рада в першому читанні прийняла відповідний законопроект

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: