04.03.2021, 13:31

Влада Словаччини принесла вибачення Україні за невдалий жарт свого прем'єра про Закарпаття

Министр иностранных дел Словакии Иван Корчок

Міністр закордонних справ Словаччини Іван Корчок відреагував на невдалий жарт прем'єр-міністра країни Ігоря Матовича про "обіцяне Закарпаття" в обмін на російську вакцину.

Словацький міністр на своїй сторінці у Facebook 3 березня написав, що вибачився за слова прем'єра, повідомляє Час Пік.

"Сьогодні я спілкувався зі своїм українським партнером, міністром закордонних справ Дмитром Кулебою. Я вибачився перед ним за недоречні заяви прем'єр-міністра Словацької республіки Ігоря Матовича на адресу України", - написав Іван Корчок.

Він додав, що кілька днів тому в Києві мав конструктивну розмову з українським колегою про подальший розвиток відносин між двома країнами.

"Мені тим більше шкода, що буквально кілька днів тому ми в Києві дуже добре поговорили про те, як далі розвивати наші відносини", - додав Іван Корчок.

Нагадаємо, в ефірі Словацької радіостанції Radio Express ведучий запитав у прем'єра Словаччини, що той пообіцяв Росії в обмін на постачання вакцини Sputnik V. Матович відповів: "Закарпатську Україну". Потім він уточнив, що пожартував, і запевнив, що не давав росіянам ніяких обіцянок.

Глава МЗС Дмитро Кулеба висловив жаль, що своїми некоректними висловлюваннями словацький прем'єр псує "надзвичайно дружні та щирі відносини між Україною і Словаччиною".

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик