04.03.2021, 20:26

Зеленський ввів у дію рішення РНБО про подвійне громадянство для українців

зеленский

Президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО щодо подвійного громадянства в українців.

Про це ]]>повідомила]]> прес-служба офісу президента, передає Час Пік.

Згідно з рішенням РНБО, Кабінет міністрів разом з ЦВК та СБУ повинні в двомісячний термін провести інвентаризацію і проаналізувати законодавство України з питань, пов'язаних з подвійним (множинним) громадянством.

Зокрема, буде встановлено наявність або відсутність правової визначеності заборони громадянам України, які мають громадянство або підданство іноземної держави, обіймати певні державні та політичні посади.

За результатами аналізу в шестимісячний термін уряд повинен внести на розгляд парламенту проєкти законів, які б передбачали заборону громадянам України, які мають громадянство або підданство іноземної держави або подали документи для набуття іноземного громадянства, претендувати:

  • на виконання функцій держави або місцевого самоврядування;
  • на зайняття керівних посад на стратегічних об'єктах державної власності;
  • мати допуск до державної таємниці;
  • бути членами виборчої комісії, офіційними спостерігачами або проводити передвиборчу агітацію на загальнодержавних та місцевих виборах;
  • бути членами політичних партій.

Як зазначили в ОП, також необхідно розробити та подати на розгляд парламенту порядок підтвердження відмови та виходу з громадянства (підданства) іноземної держави для громадян України, які претендують на вищезазначені позиції.

За подання недостовірних відомостей у деклараціях про відсутність іноземного громадянства повинна бути встановлена відповідальність.

Читайте також: "На своєму прикладі": Зеленський закликав прискорити темпи вакцинації від COVID-19 в Україні

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: