04.03.2021, 22:33

Українців збираються позбавити довгих вихідних

выходные дни

У Верховній Раді України зареєстрували проєкт закону про заборону перенесення робочих днів. Таким чином, українці можуть позбутися довгих вихідних.

Законопроєктом ]]>№4597]]> передбачається внесення змін до ст. 67 Кодексу законів про працю України, яким пропонується заборонити перенесення вихідних та робочих днів на підприємствах, в установах і організаціях, передає Час Пік.

Авторами проекту закону є депутати з фракції "Слуга народу". Вони відзначають, що надмірна кількість переносів робочих днів негативно впливає на продуктивність праці, а також мінімізує можливості роботи з інвесторами.

Зокрема, перенесення робочих днів часто призводить до наступного шестиденного робочого тижня. Іноді таке трапляється навіть два рази на місяць. Це порушує законодавчі вимоги до мінімального часу відпочинку працівника.

Разом з тим, перенесення робочих днів призводить до трьох-чотирьох неробочих днів поспіль, що знижує трудову мотивацію, а також негативно впливає на можливість людини адаптуватися до робочого дня.

Автори проекту закону вважають, що перенесення робочих днів - пережиток радянських часів. Подібної практики в інших країнах (США, Німеччині, Литві тощо) немає.

Читайте також: Зеленський анонсував "нове життя" для українського села

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: