05.03.2021, 08:29

У Кривому Розі 15-річна дівчина створила "групу смерті" у Telegram-каналі

В Кривом Роге 15-летняя девочка создала "группу смерти" в Telegram-канале

Поліція Дніпропетровської області викрила діяльність так званої "групи смерті" у соцмережі. За даними правоохоронців, чат створила та адмініструвала 15-річна мешканка Кривого Рогу.

За попередньою інформацією, у Telegram-каналі, який створила 15-річна дівчина, було понад 500 учасників, повідомляє Час Пік з посиланням на Відділ комунікації поліції Дніпропетровської області.

Поліцейські встановили, що Telegram-канал діяв з 21 лютого і адміністратор чату здійснював свою діяльність з Кривого Рогу. Спочатку в чаті перебувало близько 500 осіб. Коли адміністратор почав давати завдання наносити собі тілесні ушкодження, в ньому залишилося 13 осіб.

Учасники надсилали "звіт" про виконане завдання - фото поранень, після чого отримували наступні інструкції. Таких завдань могло бути більше п'яти в день. 

Слідчі спільно з прокуратурою 3 березня провели санкціонований обшук за місцем проживання 15-річної мешканки Кривого Рогу, яка давала завдання учасникам та була його адміністратором. Під час обшуку вилучено мобільні телефони, планшет та ноутбук. За попередньою інформацією, 4 березня дівчина планувала покінчити життя самогубством.

За даним фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ст. 120 Кримінального кодексу України (доведення до самогубства). 

Поліцейські перевіряють відомості, які надала дівчина та встановлюють особу куратора та інших організаторів групи.

В Кривом Роге 15-летняя девочка создала "группу смерти" в Telegram-канале В Кривом Роге 15-летняя девочка создала "группу смерти" в Telegram-канале

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик