05.03.2021, 11:58

З Сєвєродонецька до залізничного вокзалу "Лисичанськ" планують запустити тролейбус: реакція соцмереж

Северодонецк, новости соцсетей

Новина про те, що з Сєвєродонецька до залізничного вокзалу "Лисичанськ" планують запустити тролейбусний маршрут викликала великий інтерес у мережі. Жителі регіону активно обговорюють новину, думки людей розділилися кардинально.

Про розвиток залізничної інфраструктури в Україні і, зокрема у Луганській області, розповів заступник міністра фінансів України Олександр Кава в програмі "Офіційна розмова" на телеканалі "]]>Дім]]>", повідомляє Час Пік.

Його слова викликали непідробний інтерес у жителів Луганщини, які тепер активно обговорюють в мережі грандіозні плани влади щодо східної частини України.

"Перший проєкт - це прискорення поїзда сполученням "Київ-Лисичанськ". Сполучення в цьому напрямку планується прискорити на чотири години. Зараз мінімальний час поїздки з Києва до Лисичанська на поїзді становить 12 годин. Завдяки модернізації 41 км залізниці від станції "Сіверськ" до станції "Лисичанськ" час поїздки можна буде скоротити до 8 годин - 8 годин 30 хвилин", - сказав Кава.

Як заявив Олександр Кава під час Всеукраїнського форуму "Україна 30. Інфраструктура", Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) готовий профінансувати електрифікацію залізничних колій на ділянці "Сіверськ-Лисичанськ" в рамках програми "Відновлення Донбасу". Проєкт дозволить скоротити тривалість поїздки на поїзді з Києва до Лисичанська та Сєвєродонецька.

Крім цього, модернізація залізничної ділянки дозволить запустити регіональні поїзди сполученням "Лисичанськ - Краматорськ - Слов'янськ". За словами чиновника, завдяки цьому можна буде з'єднати Лисичансько-Сєвєродонецьку агломерацію з агломерацією Слов'янська та Краматорська. І час поїздки такого поїзда буде менше двох годин.

Також Кава озвучив плани влади щодо запуску з Сєвєродонецька до залізничного вокзалу "Лисичанськ" тролейбусного маршруту.

"Це особливо стосується Лисичансько-Сєвєродонецької агломерації. Ні для кого не секрет, що жителі Сєвєродонецька користуються вокзалом міста Лисичанська. Ну, немає залізничного вокзалу в Сєвєродонецьку. Хоча ці міста розділяють півтора-два км. Тому цього року планується навіть запустити тролейбусне сполучення з Сєвєродонецька до вокзалу Лисичанська", - сказав Олександр Кава.

Варто відзначити, що в місцевих пабліках сєвєродончани та лисичани активно обговорюють слова чиновника. Одні відкрито радіють, визнаючи, що запуск тролейбусів до ж/д вокзалу сильно полегшить життя багатьом сєвєродончанам, яким часто доводиться їздити на поїзді.

Інші сильно сумніваються в реальному втіленні в життя цих проєктів. І таких людей більшість. У коментарях вони пишуть, що подібні "розмови" ведуться періодично вже багато років, але до реалізації плани так і не доходять. Іншими словами - люди не вірять...

"Давно пора! Раніше це була дуже велика мрія людям потрібен був тролейбус на жд вокзал, пішки ходили на Павлоград, на Сіверський Донець - байдарочну станцію...", "Тоді люди зможуть приїжджати як раніше в Дронівку на Сіверський Донець . Там дуже красиво. Та й так один до одного частіше їздити зможуть спілкуватися", - пишуть в коментарях.

Хоча більшість людей налаштовані скептично і залишають досить жорсткі коментарі.

Северодонецк, новости соцсетей Северодонецк, новости соцсетей Северодонецк, новости соцсетей Северодонецк, новости соцсетей Северодонецк, новости соцсетей Северодонецк, новости соцсетей Северодонецк, новости соцсетей Северодонецк, новости соцсетейСеверодонецк, новости соцсетей

Нещодавно очільник Луганщини Сергій Гайдай розповів про плани на 2021 рік.

За його словами, влада не відмовляється від планів по запуску міжміських тролейбусів. Гайдай повідомив, що почався процес обстеження ділянок, де пролягатимуть міжміські тролейбусні маршрути.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик