05.03.2021, 14:32

Річний тариф на газ для населення: В Україні схвалили введення нових тарифів з 1 травня

Годовой тариф на газ для населения

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) попередньо схвалила введення річного продукту ціни на природний газ. Всіх постачальників зобов'яжуть ввести пропозиції відразу на 12 місяців з фіксованою ціною.

НКРЕКП попередньо схвалила рішення, яким зобов'язала всіх постачальників газу пропонувати побутовим споживачам базовий річний пакет терміном дії з 1 травня по 30 квітня за фіксованою ціною. Про це повідомляє прес-служба регулятора, передає Час Пік.

До 25 квітня 2021 року всі постачальники газу повинні опублікувати річні тарифи на газ, які будуть діяти до 30 квітня 2022 року. Про це йдеться у ]]>проєкті ]]>постанови НКРЕКП.

Згідно з документом, постачальники природного газу, які здійснюють або мають намір здійснювати постачання природного газу побутовим споживачам з 1 травня 2021 року, зобов'язані до 25 квітня 2021 року оприлюднити на своїх веб-сайтах ціну на природний газ, який буде поставлятися в рамках базової річної пропозиції, та іншу інформацію про базову річну пропозицію.

"Постачальник, який постачає або планує постачати газ, зобов'язаний розмістити на своєму сайті і пропонувати всім побутовим споживачам базову річну пропозицію терміном дії з 01 травня по 30 квітня наступного року", – йдеться у документі.

Проєкт буде спрямовано на подальше обговорення протягом місяця.

"Річний продукт ми будемо вводити. Про це вже неодноразово заявляли і уряд, і президент. Сьогодні попереднє схвалення. Всіх запрошуємо до обговорення, щоб з 1 травня його ввести", - повідомив в ході засідання голова НКРЕКП Валерій Тарасюк.

Читайте також: В Україні продовжили терміни встановлення лічильників газу: подробиці

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик