06.03.2021, 11:43

Вибух на Сєвєродонецькому "Азоті": стало відомо про наслідки НП та стан постраждалих

Северодонецк, Азот

Стало відомо про стан постраждалих під час аварії на Сєвєродонецькому "Азоті". На підприємстві зробили офіційну заяву щодо наслідків аварії.

На Луганщині співробітники поліції та фахівці Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці розслідують НП на ПрАТ "Сєвєродонецький "Азот", де в результаті нещасного випадку постраждало два працівники підприємства, повідомляє Час Пік.

Прес-служба "Азоту" зробила офіційну заяву щодо нештатної ситуації, яка сталася 2 березня. На підприємстві запевнили, що аварія не призвела до викиду шкідливих речовин в атмосферу і ніякої загрози для жителів міста та регіону немає.

"Під час технічних робіт у цеху виробництва аміаку зірвалася кришка засувки на трубопроводі, і стався викид пари. В результаті двоє співробітників підприємства отримали важкі травми. Постраждалі госпіталізовані до Сєвєродонецької міської лікарні. Наслідки події повністю усунені спеціальними службами підприємства", - йдеться у повідомленні.

У поліції уточнили, що постраждало два слюсаря. 42-річного чоловіка госпіталізували до реанімаційного відділення, 64-річного - до травматологічного відділення лікарні.

За словами завідувача травматологічним відділенням Сєвєродонецької багатопрофільної лікарні Сергія Чудика, один потерпілий перебуває у реанімації без свідомості, у другого - стан середньої тяжкості.

"Два слюсарі Сєвєродонецького "Азоту", зараз у лікарні. Один потерпілий має 3% опіків тіла та травми головного мозку, стан середньої тяжкості", - розповів Чудик телеканалу "Суспільне".

Прес-секретар Сєвєродонецького відділу поліції Тетяна Кириленко розповіла, що відкрито справу про порушення правил безпеки, однак про підозрюваних говорити рано. 

За фактом отримання тілесних ушкоджень різного ступеня тяжкості співробітниками підприємства, відомості внесені до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 272 КК України "Порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою".

Луганская, Северодонецк, Азот, несчастный случай, видео, происшествие Луганская, Северодонецк, Азот, несчастный случай, видео, происшествие

Східним міжрегіональним управлінням Державної служби України з питань праці утворена спеціальна комісія для розслідування групового нещасного випадку. Обставини та причини настання групового нещасного випадку з'ясовуються.

Тим часом у соцмережах стурбовані сєвєродончани розміщують фото з питанням: "Хто знає, що відбувається на Азоті?" Людей цікавить, чому кілька днів горить "такий великий факел".

Втім, багато хто поспішив заспокоїти городян, написавши в коментарях, що причин для паніки немає.

"Пускові роботи у цеху аміаку, і нічого страшного. Вивід системи на режим, а до того як все буде норм йде скидання на факел", "Пуск цеху все нормально йде", "Виробничий процес", "Щось запускають...", - пишуть у коментарях.

Луганская, Северодонецк, Азот, несчастный случай, видео, происшествие

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик