06.03.2021, 15:51

Нове дослідження показало, хто буде жити на Землі через мільярд років

земля

Багато сучасних дослідників зайняті сьогодні тим, щоб відшукати життя на інших планетах, однак питання про те, яка доля очікують Землю в майбутньому залишається відкритим.

Кріс Рейнхард з Технологічного інституту Джорджії та Кадзума Одзакі з Університету Тохо створили штучну модель клімату, геології та біології нашої планети, щоб подивитися, хто ж залишиться на ній жити в далекому майбутньому, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

Дослідникам вдалося з'ясувати, що через мільярд років людей вже не буде. Землю будуть населяти тільки примітивні бактерії.

Відповідні висновки опубліковані у виданні ExtremeTech.

Так, клімат планети, який змоделювали Одзакі та Рейнхард, змінитися настільки, що ссавці вижити не зможуть. Кількість кисню в атмосфері зменшиться майже в сто разів через нагрівання Сонця.

Разом з тим, зелені рослини також загинуть, оскільки високі температури почнуть розщеплювати вуглекислий газ і спровокують декарбонізацію.

Такі умови навколишнього середовища зможуть витримати тільки примітивні бактерії, яким зменшення кількості кисню ні по чому.

В цілому ж, на думку дослідників, через мільярд років наша планета буде демонструвати ті ж умови, що і чотири мільярди років тому, коли життя в звичному розумінні тільки зароджувалося.

Читайте також: У надрах Землі виявили ще один шар

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: