07.03.2021, 18:40

5 місць на тілі жінки, які видають її реальний вік з головою

Марина Началова | Все новости автора
признаки старения

Сьогодні багато жінок стежать за собою, прагнучи зберегти молодий вигляд якомога довше. Але скільки б пані не вкладала зусиль і фінансів у свою красу, є "підступні" місця на тілі, про які часто забувають і які видають реальний вік з головою.

Час Пік розповість, які місця на тілі жінки старіють швидше за всі та що потрібно робити, щоб поліпшити їхній вигляд.

1. Шия

Більшість жінок звикли доглядати за шкірою обличчя, при цьому забуваючи про шию. Але саме вона старіє швидше: шкіра шиї тонка, позбавлена ​​жирового прошарку, який б її захищав і підтягував. У деяких дівчат ще до 30 років з'являються поперечні зморшки на шиї, які називають "кільця Венери".

Як боротися? По-перше, не забувати наносити зволожуючий крем не тільки на обличчя, а й на шию. У теплу пору року не варто нехтувати засобами із захистом від ультрафіолетових променів (SPF). По-друге, потрібно стежити за поставою: якщо постійно сутулитися і тримати голову нахиленою (привіт любителям посидіти в смартфоні), то зморшок на шиї не уникнути. Косметологи також рекомендують масаж: засоби для догляду потрібно наносити на шию легкими рухами знизу вгору, як би підтягуючи шкіру до підборіддя.

2. Руки

Руки - та частина тіла, яка найбільше контактує з агресивними середовищами: миючими засобами, забрудненнями різної природи, холодним повітрям і водою, також вони піддаються ультрафіолетовому опроміненню сонця. Нічого дивного, що шкіра рук навіть у молодих жінок сохне, лущиться, покривається складками і пігментними плямами.

Як боротися? Рукавички, любі пані, - наше все. Мити посуд, прибирати в оселі, працювати в саду слід у захисній "екіпіровці" для рук. Також не варто забувати про косметичні засоби - креми для рук, скраби, ванночки. Виходячи на вулицю влітку, потрібно наносити на руки сонцезахисний засіб.

3. Коліна

Жінка може довгі роки підтримувати свої ніжки в підтягнутому вигляді, але в'ялі коліна видадуть справжній вік у будь-якому випадку. Все тому, що коліна - один з найбільш навантажених суглобів нашого тіла. З роками шкіра на колінах розтягується, покривається складками, сохне.

Як боротися? Тільки регулярний догляд допоможе зберегти коліна молодими. Оскільки шкіра на ногах бідна на сальні залози, потрібно регулярно наносити живильний крем. Для гладкості шкіри використовуються пілінги. Косметологи також рекомендують засоби, що багаті на колаген і стимулюють його вироблення. Крім того, потрібно враховувати, що провисанню шкіри на колінах сприяє втрата м'язової маси, тож ласкаво просимо до спортзалу.

4. Лікті

Суха і груба шкіра на ліктях - проблема багатьох жінок. Ця частина тіла, як і коліна, дуже рухлива, до того ж постійно контактує з одягом і предметами меблів. В результаті омертвілі клітини шкіри скупчуються у вигляді грубих, потемнілих ділянок.

Як боротися? Для відлущування ороговілої шкіри використовуються скраби. Також потрібно не забувати регулярно наносити на лікті живильний крем, навіть якщо поки здається, що "все в порядку".

5. Очі

Шкіра навколо очей дуже тонка, і перші зморшки часто з'являються саме в цій області. Швидкому в'яненню шкіри повік також сприяє недостатнє зволоження, витончення жирової клітковини, близько розташовані кровоносні судини і спадковість.

Як боротися? Існує маса засобів по догляду за шкірою навколо очей для різних вікових груп. Причому починати користуватися ними слід уже після 20 років, оскільки молодість простіше зберегти, ніж повернути. Вечорами потрібно обов'язково змивати декоративну косметику, залишки якої забивають пори і сушать шкіру. Влітку слід користуватися сонцезахисними окулярами, а доглядові засоби повинні мати захист від ультрафіолету.

Якщо ви ще молоді і хочете зберегти красу якомога довше, про це потрібно задуматися вже зараз: не зловживати косметикою, відмовитися від шкідливих звичок, достатньо відпочивати і правильно харчуватися. І тоді описані вище зміни з'являться набагато пізніше, ніж могли б.

Також хотілося б додати, що старіти - не соромно, і зовсім не обов'язково приховувати свій вік. Адже має значення не стільки кількість прожитих років, скільки приємні події і корисні справи, якими вони були наповнені.

Читайте ще: 7 аргументів, чому 8-годинний робочий день зжив себе

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: