08.03.2021, 08:52

Особливості прекрасної статі: факти про жінок, про які багато хто навіть не здогадується

Ольга Романец | Все новости автора
факты о женщинах

Жінки - істоти загадкові і непередбачувані. Не кожен може сказати собі, що знає про них все, адже щоб пізнати жінку - недостатньо одного життя.

На честь свята 8 Березня Час Пік зібрала для вас кілька цікавих фактів про представниць прекрасної статі, про які багато хто навіть не здогадується.

Жінки ненавидять ризикувати

Можливо, ви помітили, що жінки менш схильні до ризику, ніж чоловіки, і на це є наукова причина. Передня поясна кора - та частина мозку, яка зважує варіанти при прийнятті рішення, у жінок більше, ніж у чоловіків. Деякі стверджують, що це був еволюційний спосіб зробити жінок кращими опікунами і врятувати "плем'я" при зборі їжі і структуруванні соціального життя.

Підвищений нюх

Загострений нюх допомагав нашим предкам виживати і, оскільки жінки були в основному збирачами, це допомагало їм вибирати правильну їжу для сім'ї.

Жінки бачать більше кольорів

Ви коли-небудь сперечалися зі своєю подругою через тих білих фіранок, які, як вона стверджувала, були або яєчною шкаралупою, або вершками? Це пов'язано з тим, що жінки бачать в середньому на 20% більше відмінностей в кольорах і формах.

Жіночий організм має більш низьку стійкість до алкоголю

Алкоголь є більш небезпечним для жінок, оскільки вони більш схильні до захворювань печінки, таких як гепатит (запалення печінки). Також більш імовірно, що жінки будуть страждати від пошкоджень мозку від алкоголю, таких як втрата психічних функцій і зменшення розміру мозку.

Середньостатистична жінка за своє життя з'їдає близько 350-ти грамів помади

Середньостатистична жінка з'їдає по 24 мг помади в день. Якщо припустити, що жінки фарбують губи приблизно 55 років з усього свого життя п'ять днів на тиждень, то за життя кожна така жінка з'їдає по 350 грамів помади.

Клітини головного мозку жінок більш щільно упаковані

В середньому жіночий мозок на 9% менше чоловічого. Але це ніяк не впливає на когнітивні здібності, так як кількість клітин однакова, і вони просто щільно упаковані.

Жінки - неоспівані герої винаходів

Не багатьом відомо, що жінки запатентували багато винаходів - одноразові підгузники, паперові пакети, невідбиваюче скло, ножний сміттєвий бак, посудомийну машину і багато інших інновації.

Каблуки були придумані для чоловіків

У 1600-х роках каблуки були введені в жіночу моду, щоб наслідувати чоловіків, які носили каблуки в знак своєї мужності і статусу.

Жінки здатні читати за виразом обличчя

З самого початку свого життя жінки краще читають обличчя, жести і інтонації голосу, що робить їх чудовими співрозмовниками і соціальними лідерами.

Жінки живуть довше

Іноді різниця в тривалості життя між чоловіками і жінками може досягати десяти років, але в середньому по всьому світу вона становить не менше 2-3 років.

Навіть при всьому тому, що ми знаємо про прекрасних дам, є ще тонна таємниць, які потрібно розгадати.

Читайте також: Цікавий факт: Яке найхолодніше місце на тілі жінки

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик