08.03.2021, 18:28

Різновиди шаф. Що вибрати?

Татьяна Землянко | Все новости автора
шкаф

Для зберігання речей та інших дрібних предметів потрібні спеціальні меблі. В цьому випадку чудово підходить шафа, вона має можливість при правильному підході заощадити простір в приміщенні, а також усунути неполадки і нерівності, як на стіні, так і на підлозі зі стелею. Існуючі моделі шаф відрізняються стилем, розміром, формою і різним призначенням. Розглянемо докладніше?

Шафа є функціональними меблями. Щоб підібрати ідеальну шафу для вашого інтер'єру і потребності, слід в першу чергу визначитися з використанням простору, де вона буде встановлена.

Читайте також: Чому краще купувати меблі на замовлення

Види шаф

  • Виконану з цільного корпусу окремо стоячу шафу можна ставити абсолютно у будь-якому приміщенні і без жодних зусиль переміщати або перевозити за потребою.
  • Шафа частково вбудована, тобто в неї відсутня одна або дві деталі, це можуть бути стеля або днище шафи.
  • Вбудовані моделі меблів є невід'ємною частиною інтер'єру, тому як бокові стінки конструкції служать елементом кімнатного простору: ніші, стеля, підлога, стіни.
  • Шафа-купе найпопулярніший вид меблів, дане меблювання виготовляють кутовим, прямим, вбудованим і корпусним. Відрізняється можливістю транспортування.
  • Модель відкритого типу, це шафа, де все видно і доступно, не потрібно відкривати дверцята і шукати необхідну річ. Головним мінусом є те, що речі абсолютно не захищені від пилу та вологи.

Перед покупкою шафи слід звернути увагу на підлогу, де вона буде встановлена, може знадобитися спеціальна підніжка. Якщо ви вибираєте шафу для спальні, повинні бути вішалки та секції для складання білизни, а також колір, що підходить до інтер'єру кімнати. Для вітальні, повинні бути відсіки для посуду та інших дрібниць, в центрі відсік для телевізора та іншої техніки. У передпокоях знадобляться відсіки для взуття, парасольки, рукавичок і так далі. Дитячій кімнаті слід бути яскравою і красивою для дитини, тому і шафу вибирайте відповідно цим параметрам.

Читайте також: Ідеї для облаштування лоджії

Слід враховувати, що шафа ще повинна відповідати загальному стилю кімнати (колір шпалер, інші меблі, а так само на дверцятах всілякі малюнки і фотодрук). Якщо хочете зменшити розмір меблів візуально, віддайте перевагу темному тону. Двері також повинні бути функціональними, зручними у використанні, давати вільний доступ до всіх речей, на полицях і вішалці.

Тепер, прочитавши нашу статтю, ви зможете вибрати найкращий варіант шафи, який ідеально впишеться у ваш інтер'єр.