08.03.2021, 18:52

Біля держдачі Зеленського в Конча-Заспі зібралися протестувальники з вимогою звільнити Стерненка і Антоненка

Марина Началова | Все новости автора

Сьогодні, 8 березня в Конча-Заспі біля державної дачі президента Володимира Зеленського зібралася протестна акція з вимогою відпустити засудженого активіста Сергія Стерненка та музиканта і учасника АТО Андрія Антоненка, який є фігурантом справи Шеремета.

Близько 16:00 учасники протесту зібралися біля станції київського метро "Видубичі", звідки автомобільною колоною вирушили в Конча-Заспу, передає Час Пік з посиланням на ЗМІ.

О 17:00 протестна акція почалася під стінами президентської дачі. Як повідомив телеграм-канал PavlovskyNews, перед цим у Конча-Заспу стягувалися зелені автобуси Нацгвардії, а біля в'їзду в резиденцію Зеленського чергували білі автобуси правоохоронців.

Протестуючі принесли з собою плакати з вимогами звільнити Стерненка і Антоненка. Також вони обклеїли паркан і ворота резиденції стікерами: "Венедіктову - у відставку", "Аваков - чорт", "Волю Стерненку", "Free Riffmaster".

Крім того, біля президентської дачі запалили фаєри і димові шашки. Рух по автомобільній трасі було частково заблоковано.

На вівторок, 9 березня, анонсовано повторний збір біля готелю "Президент" у Києві, де протестуючі оголосять вимоги щодо зміни правил відбору членів Вищої ради правосуддя.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик