08.03.2021, 22:37

Звички, які видають бідну людину: заможні так не роблять

Марина Началова | Все новости автора
бедность

Бідність, як відомо, не порок. Але мало кому подобається усвідомлювати своє скрутне фінансове становище. З цієї причини деякі люди намагаються здаватися успішними, але тим самим лише підкреслюють, що вкрай небагаті.

Психологи виділяють кілька звичок, які властиві бідним людям і дуже рідко спостерігаються у заможних, передає Час Пік.

Невміння розраховувати витрати

Напевно, у кожного є друг або знайомий, який спускає всю зарплату в перші ж дні на що попало, а потім не знає, як дожити до кінця місяця. Такі люди постійно в боргах, у них немає заощаджень на "чорний день". Природно, що багатство не прийде до людини, в голові якої "прошита" установка відразу витратити будь-яку суму грошей, яка у неї з'явилася.

Життя невідповідно до своїх достатків

Часто люди, у яких "фінанси співають романси", прагнуть хоча б в очах оточуючих виглядати успішними й багатими. Вони куплять останню модель "Айфона" або візьмуть дорогущий автомобіль у кредит, а потім місяцями будуть харчуватися порожніми макаронами. Ті, хто вміє розпоряджатися грошима, лише покрутять пальцем біля скроні, дивлячись на таке марнотратство.

Надмірна економія

Зворотна ситуація - коли людина складає копієчку до копієчки, відмовляючи собі у всьому. Зате в шафі лежить пачка грошей, радує око. По інтернету гуляють байки про бабусь, які все життя прожили у квартирах без ремонту, харчувалися найдешевшими продуктами, і лише після їхньої смерті діти і онуки знаходили солідні заощадження "під матрацом". Чи варте воно того? Адже гроші лише тоді приносять радість, коли їх витрачають з розумом на корисні речі.

Презирство до незаможних

Відмітна риса тих, хто довгий час жив бідно, і лише нещодавно зміг роздобути матеріальні блага, - зверхнє ставлення до тих, хто живе більш скромно. Такі люди показово зневажають "ніщебродів", намагаються всіма силами показати, що вони до таких не належать, виставляють свою "заможність" напоказ. Це вони ставлять дорогі машини поперек тротуару, грублять обслуговуючому персоналу, вимагають до себе особливого ставлення. Таким людям можна лише поспівчувати, оскільки бідність від них пішла, але комплекс бідної людини - залишився.

Читайте ще:

7 аргументів, чому 8-годинний робочий день зжив себе

Держстат порахував середню зарплату в усіх регіонах України: де скільки отримують

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: