24.03.2021, 10:29

Став відомий розмір компенсації, яку виплатять бізнесу в "червоній" зоні карантину

размер компенсации

В Офісі президента запропонували у "червоній" зоні карантину виплатити ФОПам грошову допомогу, використавши механізм попереднього локдауну.

В Офісі президента України відбулося підготовче засідання Президії Конгресу місцевих та регіональних влад, на якому було обговорено питання виплати допомоги бізнесу і людям, які можуть отримати збитки внаслідок посилення карантинних обмежень через поширення COVID-19. Про це повідомляє прес-служба глави держави, передає Час Пік.

В Офісі президента в якості робочого механізму карантинних компенсацій підприємцям, які працюють в областях "червоної" зони карантину, пропонують використовувати "стару" схему - виплатити їм по 8 тисяч гривень.

Для підтримки малого бізнесу, мікробізнесу та найманих працівників підприємств "червоної" зони карантину, як і раніше, виплачуватимуть державну допомогу через портал "Дія".

"Буде можливість подати заявку на порталі державних послуг «Дія» і гарантовано отримати з державного бюджету виплату в розмірі 8 тисяч гривень", – заявила заступник голови Офісу президента України Юлія Свириденко, підкресливши, що цей механізм вже продемонстрував свою ефективність у грудні 2020 року.

Крім того, місцева влада зможе додати до суми держдопомоги кошти з місцевого бюджету, збільшивши таким чином загальну суму матеріальної допомоги на одну людину.

Зазначається, що представники місцевої влади в цілому підтримали ініціативу щодо компенсацій підприємцям, водночас зазначили, що ОТГ мають різні можливості та вже сформовані бюджети.

Читайте також:

Податок на житло в Україні: Кому та скільки доведеться заплатити за "зайві" квадратні метри

Транспортний податок в Україні: за які авто власникам доведеться викласти гроші

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик