28.03.2021, 21:17

Резніков заявив, що росіян, які нелегально переїхали до Криму, видворять

Марина Началова | Все новости автора
резников

Після звільнення тимчасово окупованих територій, росіян, які незаконно туди переїхали, виженуть.

Про це заявив в ефірі телеканалу "Дім" віце-прем'єр-міністр України - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков, передає Час Пік.

Резніков нагадав про затверджену РНБО Стратегію з деокупацію і реінтеграції Криму, основна суть якої полягає в тому, що громадяни України, які проживають на окупованих територіях, є заручниками окупантів. Тому після відновлення контролю над цими територіями людям, які не порушували українське законодавство, нічого не загрожує.

Але, як заявив Резніков, громадяни РФ, які прибули на непідконтрольні території незаконним шляхом, тобто минаючи офіційні КПВВ і прикордонні пункти пропуску, повинні будуть покинути територію України.

Резніков навів як приклад спробу РФ асимілювати і розмити етнічне населення Криму, для чого на півострів прибуло 500 тисяч росіян.

"Що стосується долі цих людей, яких завезли. Вони не громадяни України, вони приїхали або добровільно, або насильно. Але вони, по суті, пособники цього злочину, що вчиняється офіційної Росією, офіційним Кремлем. Тому їх доля... Я не люблю слово "депортація", воно несе дух сталінського режиму. Але українським законодавством передбачено видворення з країни. Це право будь-якої країни", - заявив Резніков.

Читайте ще: У ОРДЛО планують відкрити виборчі дільниці для голосування на виборах до Держдуми РФ, - правозахисники

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: