30.03.2021, 13:25

В Україні підняли штрафи за брудні номери: важлива інформація для водіїв

Ольга Романец | Все новости автора
ПДД

В Україні зросли деякі штрафи для водіїв. Зокрема, це стосується експлуатації авто із забрудненим номерним знаком.

Якщо раніше штраф за їзду на незареєстрованій машині, без номерного знака, або з номерним знаком, який не відповідає вимогам стандартів ("3D"-номери, стікери тощо), забруднений, перевернутий або неосвітлений, закритий іншими предметами, що ускладнює його ідентифікацію з відстані 20 метрів, склав 170 грн, то тепер за таке порушення доведеться заплатити 850 грн, передає Час Пік.

Якщо потрульні зупинять порушника повторно, що йому доведеться заплатити вже 1700 грн. Крім того, водієві можуть присудити 30-40 годин громадських робіт. Також порушнику ПДР може загрожувати вилучення транспортного засобу.

Нагадаємо, 17 березня в Україні набув чинності закон про підвищення відповідальності за порушення правил дорожнього руху, згідно з яким у поліції з'явилися нові повноваження.

Зокрема, якщо поліцейський подав сигнал про зупинку автомобіля, то водій зобов'язаний постійно тримати руки в полі зору співробітників поліції, не виходити з автомобіля без дозволу на це поліцейського і знаходиться на водійському місці, якщо не було інших вказівки поліцейського.

Читайте також: На Луганщині розпочато капремонт дороги Лисичанськ - Бахмут

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: