30.03.2021, 14:51

Як виглядатиме перше місто на Марсі: архітектори представили проєкт (відео)

Ольга Романец | Все новости автора
Марс

Архітектори презентували проєкт першого міста на Марсі. Воно отримало назву Нюйва (Nüwa). Місткість міста складе до 250 тисяч осіб.

Згідно дизайн-рендерингу, Нюйва - одне з п'яти запланованих міст в регіоні Темпі Менса на Марсі - буде побудовано вертикально, а не горизонтально, передає Час Пік з посиланням на ЗМІ.

За оцінкою авторів проєкту, будівництво марсіанської столиці може стартувати в 2054 році, а перші поселенці відправляться туди в 2100-му.

Дістатися з Землі на Марс буде складним завданням для тих, хто хоче жити на червоній планеті, але реальною. Регулярні шатли будуть відправлятися з Землі на Марс приблизно кожні 26 місяців, причому кожна подорож займе від одного до трьох місяців і буде коштувати 300 тисяч доларів.

Згідно з проєктом, місто буде перебувати на схилі кручі, щоб захиститися від радіації, сильних коливань температур і атмосферного тиску.

При цьому архітектори пропонують екопроєкт: кисень всередині житлових приміщень і громадських просторів, що виробляється деревами, максимальне використання сонячної енергії, будівництво з місцевих матеріалів.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: