31.03.2021, 20:28

Українець отримав штраф, сума якого перевищує вартість авто (фото)

авто

Водій ВАЗ-2101 примудрився отримати адміністративних матеріалів на 51 тисячу гривень, що фактично перевищує середню вартість подібного автомобіля.

Про це повідомила прес-служба патрульної поліції Херсонської області, передає Час Пік.

Так, на відрізку автомобільної дороги Одеса - Мелітополь - Новоазовськ вранці 30 березня патрульні помітили автомобіль ВАЗ-2101, який буксирував причіп з технічною несправністю. Інспектори вирішили зупинити транспортний засіб.

В ході спілкування з водієм у нього були помічені ознаки алкогольного сп'яніння. Чоловік не став заперечувати вживання спиртного. Він розповів, що всю ніч розважався і пив міцні напої, а вранці повинен був працювати - відправитися на закупівлю пір'я.

Однак проходити в установленому законом порядку огляд за допомогою алкотесту "Драгер" на місці або в медичному закладі громадянин відмовився.

Крім того, патрульні з'ясували, що водій позбавлений права керування авто за рішенням суду, оскільки вже неодноразово сідав за кермо в нетверезому стані. Останні два протоколи він отримав у лютому поточного року.

Патрульні склали стосовно 28-річного херсонця протокол за ч. 2 ст. 130 (Повторне протягом року керування у стані сп'яніння) та винесли щодо нього постанову за ч. 4 ст. 126 (Керування особою, позбавленою такого права) КУпАП.

Таким чином, водій повинен заплатити штраф в 20 400 гривень за статутом, а ще порушнику загрожує накладення штрафу в 31 000 гривень та позбавлення права керування на 3 роки з оплатним вилученням транспортного засобу або без такого або адміністративний арешт на 10 діб з позбавленням права керування на 3 роки і з платним вилученням транспортного засобу або без такого.

Читайте також: Названо 5 марок авто, які не можна купувати в жодному разі (фото)

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик