31.03.2021, 21:03

Людина в процесі еволюції може стати отруйною, - дослідження

люди

В одному з наукових видань з'явилася стаття, яка відразу ж привернула увагу громадськості. Згідно з дослідженням, в процесі еволюції людина може стати отруйною.

Авторами статті є Агніш Браун (Окінавський інститут науки і технологій) та Олександр Міхєєв (Австралійський національний університет), передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

В цілому, дослідження описує механізм формування отруйних систем в ротовій порожнині тваринний, проте висновок полягає в тому, що в процесі еволюції у людини також можуть розвинутися отруйні залози.

Головним об'єктом дослідження стала тайванська хаба (Trimeresurus mucrosquamatus) - отруйна змія, яка мешкає в Японії. Як з'ясували дослідники, отруйною її роблять певні гени. Надалі виявилося, що такі гени є у всіх ссавців, в тому числі - у людей.

Причому отруйні залози у змій та слинні залози у людини не мають принципових відмінностей. У змій та ссавців, на думку дослідників, є спільний предок. Однак в процесі еволюції у змій слина стала отруйною, а у людини - ні.

Однак не варто виключати, що процес еволюції вже завершився. Так, наприклад, є тварини, які буквально "на очах" перетворилися в отруйних (землерийка стала використовувати отруту для захисту).

Браун та Міхєєв впевнені, що у людини є весь потенціал для того, щоб з часом також стати отруйною істотою.

Читайте також: Нове дослідження показало, хто буде жити на Землі через мільярд років

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: