01.04.2021, 20:28

За нинішніх темпів вакцинації Україні знадобиться 10 років, щоб прищепити 75% населення - Bloomberg

вакцинация

Напружена ситуація з COVID-19 може затягнутися в Україні на довгі роки. Причина тому - занадто повільні темпи вакцинації.

Про це повідомляє видання Bloomberg, передає Час Пік.

Україна опинилася серед країн, в яких COVID-19 поширюється швидко, а ось темпи вакцинації чи не найповільніші. Через це колективний імунітет може формуватися протягом не те, що років, а навіть десятиліть.

Крім того, якщо враховувати сьогоднішні темпи вакцинації в країні, то для того, щоб прищепити 75% населення, знадобиться 10 років. Таким чином, Україна увійшла до переліку країн з найбільш повільною вакцинацією. Поруч з нею Пакистан, Іран, Бангладеш та Перу.

Тим часом, багато країн світу досягнуть необхідного показника з вакцинації вже до кінця 2021 року.

Незважаючи на те, що ООН спонсорує програму COVAX, все ще не вистачає приблизно 2 мільярди доларів для того, щоб розподілити 1,8 мільярд доз вакцин в цільових країнах.

Деякі країни (зокрема США, Великобританія, Швейцарія та країни-члени ЄС) продовжують блокувати відмову від правил інтелектуальної власності, які дозволили б виробникам непатентованих ліків в Індії та Південній Африці виробляти дози вакцин за значно нижчими цінами.

Читайте також: Ляшко пообіцяв вакцинувати від COVID-19 всіх бажаючих до кінця року

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик