02.04.2021, 07:53

На території окупованого Донбасу бойовики оголосили про призов чоловіків на військову службу

На территории оккупированного Донбасса боевики объявили о призыве мужчин на военную службу

На території окупованого Донбасу терористи "ЛДНР" оголосили військовий призов у свої збройні формування.

Ватажки псевдореспублік оголосили призов чоловіків на військову службу на тлі заяв Головнокомандувача ЗСУ Руслана Хомчака про те, що Росія накопичує сили біля кордонів України і даних української розвідки про загрозу вторгнення збройних формувань РФ вглиб країни, повідомляє Час Пік.

На території так званої "ДНР" 1 квітня стартував призов чоловіків на військову службу. У той же час, в так званій "ЛНР" почали набір чоловіків для "навчання військово-облікових спеціальностей". Про це свідчать "укази" ватажків "ЛДНР" Дениса Пушиліна та Леоніда Пасічника. 

Фактично, це перший призов на військову службу до збройних підрозділів сепаратистів. Раніше вони формувалися тільки на контрактній основі.

На окупованій території Донецької області планують до 15 липня 2021 року призвати 200 осіб віком від 18 до 27 років, які не перебувають у запасі. Термін проходження "служби" на базі "народної міліції ДНР" - 6 місяців. 

На окупованій території Луганської області оголосили про призов для "навчання військово-облікових спеціальностей". Планують залучити 200 чоловіків віком від 18 до 27 років. Термін проходження навчання на базі "народної міліції ЛНР" - 6 місяців. Навчання буде прирівняне до проходження військової служби.

Нагадаємо, на нарощування військової присутності Росії поблизу українських кордонів відреагували у США. Міністр оборони США запевнив у готовності підтримувати Україну в умовах агресії Росії на Донбасі та в Криму.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик