02.04.2021, 09:09

На Донбасі зафіксовано 13 ворожих обстрілів, поранено 2 українських військовослужбовців

На Донбассе ранены 2 украинских военнослужащих

На Донбасі російсько-окупаційні війська продовжують вести провокаційні обстріли позицій українських захисників з метою подальшого звинувачення їх у порушенні режиму припинення вогню. В результаті ворожих обстрілів 2 українських військовослужбовців отримали поранення.

За минулу добу, 1 квітня, в районі проведення операції Об'єднаних сил збройні формування РФ 13 разів порушили режим припинення вогню, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-центр штабу ООС.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" ворожі обстріли зафіксовано:

- поблизу населеного пункту Піски - з 82 та 120-мм мінометів;

- у районі населених пунктів Старогнатівка, Авдіївка та Водяне, що на Приазов'ї - з гранатометів різних систем та стрілецької зброї. 

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" окупанти відкривали вогонь:

- поблизу населених пунктів Світлодарськ, Луганське та Золоте-4 - з автоматичних станкових та ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї; 

- у передмісті селищ Шуми та Новотошківка - з автоматичних станкових гранатометів;

- у районі населеного пункту Водяне, що на Донеччині - російські найманці застосували в напрямку позицій українських захисників протитанковий ракетний комплекс.

В результаті ворожих обстрілів два військовослужбовці зі складу операції Об'єднаних сил отримали поранення. Вони оперативно доставлені в лікувальний заклад, де їм надають необхідну медичну допомогу. Стан поранених задовільний.

На обстріли противника українські захисники відповіли вогнем.

Також окупанти активізували роботу з дообладнання старих та облаштування нових оборонних позицій. 1 квітня зафіксовано проведення інженерних робіт у лісопосадці біля населеного пункту Шуми, де бойовики облаштовували нові оборонні споруди довжиною 90 метрів у напрямку позицій ЗСУ.

Про факти порушень українська сторона СЦКК оперативно повідомила СММ ОБСЄ.

Станом на 7:00 2 квітня, обстрілів не зафіксовано. 

Читайте також: На території окупованого Донбасу бойовики оголосили про призов чоловіків на військову службу

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик