02.04.2021, 18:24

В Україні різко похолодає: до чого готуватися жителям країни та регіону

дождь

Тепла весняна погода ніяк не хоче брати гору над мокрим снігом та заморозками, які найближчими днями знову можуть затьмарити синоптичну картину в Україні.

Час Пік, посилаючись на прогнози синоптиків, розповість про те, чи варто чекати потепління найближчими днями.

У 2021 році, незважаючи на надії, подаровані теплою зимою, весна видалася пізньою та "проблемною". Квітень почався з "плюсів", проте цей "позитивний" початок вже на вихідних ризикує змінитися суцільним "негативом".

Попереду - зливи, мокрий сніг та морози

Як повідомляє український синоптик Наталка Діденко в Facebook, в найближчі вихідні Україна буде відчувати вплив атмосферного фронту.

У суботу, 3 квітня, протягом дня максимальна температура повітря складе всього +6-11 градусів, на Півдні та місцями в центральних областях - +10-13 градусів. Проте вже в неділю вночі стовпчики термометрів можуть опуститися до 0-2 градусів морозу. Вдень 4 квітня в більшості областей України очікується +6-12 градусів.

У суботу дощі пройдуть у східній частині та місцями в західних областях, в Карпатах - з мокрим снігом. На решті території - суттєві опади малоймовірні. У неділю опадів більше: на Заході очікується дощ і мокрий сніг, у більшості областей України - місцями невеликий дощ.

Вночі та вранці 4 квітня на Півдні, а вдень у Запоріжжі та Донецькій області можливі сильні зливи.

У Києві вихідні також обіцяють прохолоду. Температура повітря в денні години коливатиметься близько + 6-10 градусів. Вночі буде значно свіжіше: до + 3 градусів з п'ятниці на суботу, до -2 градусів з суботи на неділю.

Прогноз Укргідрометцентру

Прогноз Укргідрометцентру більш оптимістичний щодо опадів. Як можна побачити на картах, опади прогнозуються далеко не повсюдно. Однак, варто відзначити, що і потепління особливого не відбудеться. Тільки в середині наступного тижня повітря може прогрітися до +14 градусів. А в найближчі дні доведеться задовольнятися скромними +8-11.

На Луганщині ситуація складна

У найближчі кілька днів в Луганській області буде похмуро та дощитиме. Так, 3 квітня очікується невеликий або помірний дощ і північно-західний вітер 7-12 м/с.Температура вночі +2-7 градусів, вдень +6-11 градусів.

  • 4 квітня - хмарно з проясненнями. Вночі без опадів, вдень невеликий дощ. Вітер змінних напрямків 3-8 м/с. Температура вночі до +5 градусів, вдень +6-11 градусів.
  • 5 квітня - хмарно з проясненнями. Вночі без істотних опадів, вдень дощ. Вітер східний, 7-12 м/с.Температура вночі до +5 градусів, вдень +6-11 градусів.
  • 6 квітня - хмарно. Вночі опади, вдень невеликий дощ. Вітер північно-західний, 7-12 м/с.Температура вночі до +5 градусів тепла, вдень +7-12 градусів.
  • 7 квітня - мінлива хмарність, без істотних опадів. Вітер південно-східний, 7-12 м/с.Температура вночі до +5 градусів, вдень стане трохи тепліше - +11-16 градусів.

Коли ж прийде тепло в Україну?

Ймовірно, квітень виявиться так само "недружнім", як і березень.

Згідно з прогнозом народного синоптика Леоніда Горбаня, справжнє тепло може прийти в Україну не раніше Великодня, тобто в травні. З ним солідарна і завідуюча відділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН Вазіра Мартазінова.

У коментарі "OBOZREVATEL" вона зазначила, що з другої декади квітня погода взагалі стане мінливою.

"Потім настане нестійкість в погодних умовах - періоди похолодання та періоди потепління: 5 днів холодних, 5 днів теплих, 5 днів сонячних, 5 днів похмурих. І так до кінця місяця. До 10 квітня може бути похолодання, аж до заморозків у повітрі", - попередила Мартазінова.

За даними Укргідрометцентру, в квітні середньомісячна температура повітря в Україні очікується в межах + 8-11 градусів, що не так і багато, в горах - +5-6 градусів.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик