05.04.2021, 09:28

У Раді зареєстрували законопроект про введення пільги на оплату електроенергії

Ольга Романец | Все новости автора
электроэнергия

Нардепи від "Слуги народу" зареєстрували ]]>законопроект №5320]]>, яким вимагають від Кабміну встановити пільги в розмірі 30% за всю спожиту електроенергію обсягом до 500 кВ/год на місяць.

Однак стосуються їх пропозиції тільки осіб, які проживають в 30-кілометровій зоні від місця розташування атомних електростанцій, передає Час Пік.

Автори законопроекту посилаються на положення статті 12 закону "Про використання ядерної енергії та радіаційну безпеку", яка визначає, що відповідні особи мають право на пільги з оплати за спожиту електричну енергію для населення. Обсяг пільги в 30% був закріплений в постанові НКРЕКП 23.04.2012 № 498. Незважаючи на це, Кабмін своєю постановою №1325 від 28 грудня 2020 р. встановив фіксовану ціну на електроенергію - однакову для всіх категорій населення.

Нагадаємо, вже з 1 вересня пенсії і будь-яку соцвиплату в Україні, за винятком деяких окремих випадків, можна буде отримати тільки безпосередньо в банківських відділеннях. Винятком стануть деякі категорії громадян, для доставки пенсій яким проводитимуть конкурси серед постачальників послуг.

Читайте також: Українцям по-різному вважають стаж для пенсії: у кого найнижчі виплати

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик