05.04.2021, 11:14

Поліція розшукує правопорушника, який розмалював пам'ятник Героям-добровольцям у Лисичанську

Ольга Романец | Все новости автора
осквернение памятника

Поліцейські розшукують правопорушника, який розмалював пам'ятник Героям-добровольцям у Лисичанську. За фактом наруги над пам'ятником та пам'яттю про захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, поліцейські розпочали досудове розслідування.

Про це повідомляє прес-служба поліції Луганської області, передає Час Пік.

На місці події слідчо-оперативна група встановила, що близько 6 години невстановлена особа замалювала фарбою первинні написи на пам'ятнику.

Відомості щодо цієї події внесено до ЄРДР з правовою кваліфікацією ст. 297 КК України "Наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого". Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеженням волі на строк від трьох до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк.

"Правоохоронцями вживаються заходи щодо встановлення обставин події та особи, яка причетна до її скоєння. Якщо ви володієте інформацією, яка може допомогти слідству, звертайтеся до відділу поліції № 3 Сєвєродонецького районного управління поліції вул. Д.І. Менделєєва, 71, м. Лисичанськ, або за телефонами: (06451) 7-04-54 та "102"., - йдеться в повідомленні правоохоронців.

Нагадаємо, пам'ятник Героям-добровольцям пошкодили 4 квітня. Його обмазали білою фарбою і залишили напис "Ленін".

Це не перший випадок вандалізму, пов'язаний з даними пам'ятником. Так, у лютому невідомі пошкодили його, за фактом чого правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Вандалів знайшли, ними виявилися 14-річний та 19-річний жителі м. Лисичанськ.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: